[ad_1]

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da gündem dışı konuşmaların ardından tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin verdiği kararın okunmasına geçildi. Kararın okunmasıyla Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü.

 

“DEMOKRASİ VE HUKUK DEVLETİ İLKELERİ ÇİĞNENDİ”

 

Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine CHP ve DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekillerinden de tepki geldi. CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın okunduğu TBMM’de demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin çiğnendiğini ifade ederek, “Anayasa Mahkemesi’nin 2 kez hak ihlali kararı vermesine rağmen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay tahliye edilmedi. Hukukun ve yargı bağımsızlığının tartışıldığı günlerde TBMM’de Yargıtay 3. Dairesi’nin kararı okunarak Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü. Bugün demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri çiğnendi. Yaşama hakkı ellerinden alınan Hatay halkının iradesi yok sayıldı. Halkın iradesini yok sayanlara karşı hukuk mücadelemiz sürecektir” dedi.

 

MİLLET İRADESİNE, ANAYASA’YA DARBE YAPMIŞTIR

 

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da “Millet iradesinin kaynağı olan TBMM, Anayasa Mahkemesi’ni hükümsüz bırakıp, varlık nedeni olan Anayasa’yı da ortadan kaldırmıştır. Can Atalay’ın vekilliği düşürülmesi, millet iradesine, Anayasa’ya darbe yapmıştır. Tarih, bu kararı alanları affetmeyecek” ifadelerini kullandı. 

 

“CAN ATALAY, HATAY HALKININ İRADESİDİR”

 

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar da, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından “Bugün millet iradesine açıkça kastedilmiş, adalet yerin yedi kat altına gömülmüştür. Bugün tarihimize kara bir leke çalınmıştır. Bugün adalete, milli iradeye siyasetin gölgesi düşmüş, hukuk şahsi ihtirasların kurbanı olmuştur. Güç zehirlenmesi yaşayan bir anlayış, Anayasa’yı eğip büküp milli iradeyi vesayet altına almak istemiştir. Bugün kendine sınırsız güç, kontrolsüz irade bahşedenler, hukuk düzeni ile kavgaya tutuşmuştur. Biz dün olduğu gibi bugün de bu anlayışın tam karşısında olacağız. Asla meşrulaştırmayacağız. Millet, sizin kendi çıkarlarınıza göre dizayn etmeye çalıştığınız hukuksuzluğunuza teslim olmayacak. Can Atalay, Hatay halkının iradesidir. Er ya da geç bu irade tecelli edecek, bugünlerden geriye adalete vurduğunuz neşterin izi, dayatılan talimatlı düzenin yankıları kalacak” açıklamasını yaptı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *