[ad_1]

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından 2 milyon metrekare üretim alanının bu yöntemle güçlendirildiği belirtildi.

 

6 Şubat 2023’te meydana gelene ve 11 ilimizde yıkıma neden olan depremlerin ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’in girişimleri ile Tekirdağ TSO ve Çorlu TSO destekleri ile depremle ilgili çalışmalar başlatıldı. Tekirdağ bölgesinde yoğun olarak bulunan sanayi kuruluşları nedeniyle hibrit bir deprem güçlendirme tekniği uygulanmaya karar verildi. 

 

“2 MİLYON METREKARE FABRİKA YAPISI DEPREME DİRENÇLİ HALE GETİRİLDİ”

 

Bu yöntemle bölgemizde 2 milyon metrekare fabrika yapısı depreme dirençli hale getirildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve sanayi iş birliğiyle yürütülen projede, teknik uygulanırken üretim aksamadan devam ediyor.  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Ahmet Bal, “Bu yöntem, Tokyo Teknoloji Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin birlikte geliştirdiği 10 yıllık bir deneysel ve analitik çalışmaya dayanan bir projedir. Bu yöntemle, sanayi yapılarında CFRP ile Çelik çaprazlar hibrit olarak yapıya uygulanıyor. Yapının rijitliği çelik çaprazlar ile sünekliği ise CFRP’ler ile arttırılıyor. Bu yöntemin en büyük avantajı, yapıların yapım maliyetlerinin yüzde 8 ile yüzde 10’u arasında bir maliyetle güçlendirilebilir olmasıdır” dedi. 

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *