[ad_1]

Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanırken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer ile Hatay, Antalya, Konyaaltı, Mersin ve Mezitli adaylarının geri çekileceği söylentisi, gergin olan Tekirdağ CHP siyasetinde yeniden hareketli saatler yaşanmasına neden oldu. Yapılan toplantı sonrası Hayrabolu, Muratlı, Malkara, Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa ve Şarköy’ün belediye başkan adayları açıklanırken, Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı gibi büyük ilçelerde ise aday açıklanmadı.

 

 

Cuma akşamı CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında yapılan ve yaklaşık 4,5 saat süren toplantıda, partinin 8’i büyükşehir, 13’ü il olmak üzere 209 seçim bölgesinde daha adayları belirlendi.

 

209 ADAY BELİRLENDİ

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yeniden aday gösterilirken; Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Pekdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atlıhan Atila, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azize Çeroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şükrü Şahar oldu. 

 

SÖYLENTİLER KULİSLERİ KARIŞTIRDI

 

Tekirdağ’da Eski Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmesi, diğer aday adayları Kadir Albayrak ve Vahap Akay’ı destekleyen bazı partililerin tepkisine neden olmuştu. Parti Meclisi toplantısı öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer ile Hatay, Antalya, Konyaaltı, Mersin ve Mezitli adaylarının geri çekileceği söylentisi, gergin olan Tekirdağ CHP siyasetinde yeniden hareketli saatler yaşanmasına neden oldu. Toplantıdan adayların geri çekilmesi kararı çıkmazken, bununla ilgili bir açıklama da yapılmadı. 

 

6 İLÇENİN ADAYI AÇIKLANDI

 

Toplantıda Hayrabolu, Muratlı, Malkara, Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa ve Şarköy’ün belediye başkan adayları açıklanırken, Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı gibi büyük ilçelerde ise aday açıklandı. Süleymanpaşa’da ön seçimden çıkan Volkan Nallar, Muratlı’da ön seçimden çıkan Varol Türel aday olurken, Hayrabolu’da Tuncer Başoğlu, Malkara’da Nergiz Karaağaçlı Öztürk, Marmaraereğlisi’nde Mustafa Onur Bozkurter, Şarköy’de mevcut belediye başkanı Alpay Var aday gösterildi. CHP Parti Meclisi, Ergene ve Saray’da parti denetiminde ön seçim kararı alırken, Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu adaylarının bir sonraki MYK ve PM toplantılarında belirleneceği belirtildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir