[ad_1]

31 yıl önce alçakça bir saldırıyla yaşamdan koparılan araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak Çarşamba günü Çorlu Uğur Mumcu Parkı’nda anıldı. Ellerinde karanfiller ve pankartlarla parka gelen CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, partililer ve vatandaşlar, büyük gazeteyi andı.

 

 

 

 

“CESUR BİR DEMOKRASİ SAVUNUCUSU”

 

Uğur Mumcu’nun sadece bir gazeteci değil, aynı zamanda cesur bir demokrasi savunucusu, özgür bir düşünce adamı olduğunu kaydeden CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, “Bugün, onun izinden giderek, demokrasiye, özgür basına ve insan haklarına olan inancımızı daha da güçlendirmeliyiz. Gazetecilik mesleğindeki tarafsız duruşuyla bilinen Uğur Mumcu, toplumun vicdanında önemli bir yer edinmiştir. Kendi güvenliğini hiçe sayarak gerçekleri araştıran, halkın sesi olan bir gazeteci olarak anılmaktadır. Bugün burada onu anarken, onun mücadelesini sürdürme sorumluluğunu da taşıyoruz. Demokrasi ve insan hakları konusundaki hassasiyetiyle tanınan Uğur Mumcu, ülkemizin demokratik değerlerine olan inancını hiçbir zaman yitirmedi. Bizlere düşen görev, onun bu mirasını yaşatmak, demokrasiyi daha da güçlendirmek ve özgür basına destek olmaktır” dedi. 

 

 

 

 

“TARAFSIZ DURUŞU VE DEMOKRASİ MÜCADELESİYLE HATIRLANIYOR”

 

Demokrasi şehidi Uğur Mumcu’yu rahmet ve minnetle anan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Uğur Mumcu, gazetecilikteki tarafsız duruşu ve demokrasi mücadelesiyle hatırlanan bir isimdir. Onun fikirlerini yaşatmak adına birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Uğur Mumcu’nun anısı önünde saygıyla eğilirken, onun izinden giderek birlikte mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” derken, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da “Uğur Mumcu, demokrasi ve özgür basın için canını feda etmiş bir kahramandır. Onun gibi cesur gazetecilerin mirası, bizlere demokrasiye daha sıkı sarılma çağrısı yapmaktadır” ifadelerini kullandı.  

 

Haber / Menşure KARDEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *