[ad_1]

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ve ilçelerdeki süt üreticileri birliklerinin temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, “Girişimlerimiz sayesinde bugün itibariyle Tekirdağ il genelinde tüm süt üreticilerimizin, birliklere sattığı sütün litre fiyatı 15 TL’ye yükseltildi” dedi. 

 

“DEVLET DESTEĞİ BU FİYATA DAHİL DEĞİL”

 

Çok uzun zamandır Tekirdağ’da süt üreticilerinin fiyat artışı ile ilgili taleplerinin olduğunu söyleyen  Cüneyt Yüksel, “Biz de Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ve ilçelerdeki süt üreticileri birliklerinin başkanları ile oturduk istişare ettik. Aynı zamanda sütü üreten sanayicilerimizle istişare ettik. Hepsinin el birliğiyle bugünden itibaren Tekirdağ’daki süt üreten köylülerimiz sütün litresini 15 TL’den satmaya başlayacaklar. Bunun içerisine devlet desteği dahil değil. Güzel bir müjde oldu. Ben hem birlik başkanlarımıza hem genel başkanımıza hem de sanayicilerime teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda birçok şeyin altından kalkabileceğimizin en büyük göstergesi oldu” dedi. 

 

ÜRETİMİ 10 BİN TONA ÇIKARTACAĞIZ”

 

Sadece Saray ilçesinde ufak bir sıkıntının olduğunu, onun da birkaç gün içerisinde çözüleceğini umut ettiğini söyleyen Yüksel, “İnşallah 1 Nisan’dan sonra çok daha güzel icraatlarımız olacak. Bugün bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Süt üreten köylülerimizin en büyük sorununun yem maliyetleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu konuyla ilgili de yerel yönetimler olarak ciddi anlamda çalışmalar yapmamız gerektiğinin de farkındayız. Birliğimiz tarafından büyükşehir belediyesine devredilen fabrikada bugün itibariyle aylık 400 ton civarında olan yem üretimini, Allah nasip ederse 1 Nisan’dan itibaren süt birliği ile işbirliği içerisinde üretimi 10 bin tona çıkartacağız. 10 bin tona çıkartmakla  da kalmayacağız, yine Allah nasip ederse 1 Nisan’dan sonra ilk yapacağımız çalışma ile birlikte kapasitenin artırımından sonra da biz en az yüzde 20 olmak şartıyla piyasanın altında çiftçimizin yemini vermiş olacağız. Bu sayede çiftçimiz sürekli üretimini artırmak için mücadele edecek, çalışacak. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de 10 bin tonluk devasa bir kapasiteyle birlikte çiftçimizi, üreticimizi desteklemiş olacağız” diye konuştu. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *