[ad_1]

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ocak ayı olağan toplantısı, dün saat 16.00’da Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantıda ekmek fiyatları ile ilgili gelen talep de görüşülerek 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL olarak belirlendi. 

 

 

 

 

Abdullah Sezgin, Ahmet Aylanç, Evren Kahraman, Mecit Çoğal, Rıdvan Özkan, Servet Erdoğan, Veli Ağ’ın katılmadığı toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Toplantının ikinci gündem maddesinde 2023 yılı Aralık ayına ait gelir gider bütçe izleme raporları ve mizan görüşüldü. 2023 yılı Aralık ayı gelirinin 1 milyon 975 bin 33,63 TL, giderin ise 3 milyon 999 bin 724,19 TL olduğu, 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle kasa mevcudunun bin 104,60 TL, banka mevcudunun 16 milyon 4 bin 243,88 TL olduğu ifade edildi. 2023 yılı aralık ayı gelir gider hesaplarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından toplantının üçüncü gündem maddesinde de 2023 yılı kesin mizan, gelir tablosu ve bilanço görüşüldü.

 

2023 YILI GELİRİ 26.7 MİLYON TL

 

 2023 yılı gelirinin 26 milyon 725 bin 315,82 TL, giderin 18 milyon 868 bin 649 TL olduğu, gelir bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 106,37, gider bütçesinin gerçekleşme oranının da yüzde 75,10 olduğu belirtildi. İlgili gündem maddesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından asansör ve bakım azami fiyat talebi görüşüldü. Konuyla ilgili 2024 yılı verileri baz alınarak maliyet çalışması yapıldığı belirtilerek ilgili gündem maddesi meclis tarafından oy birliği ile karara bağlandı. Toplantının beşinci gündem maddesinde de ekmek azami fiyat talebi görüşüldü. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında 210 gram ekmeğin fiyatı 7 TL’den 7.50’ye yükseldiği Çerkezköy’de, 1. Meslek Komitesi’nin talebi üzerine konu meclis gündemine geldi. Yapılan görüşmenin sonunda 200 gram ekmeğin fiyatının 8 TL olması Meclis Üyesi Gökay Keleşoğlu’nun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

“DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

 

Ekmek azami fiyat talebinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Genel Sekreter Seçkin Bayraktar tarafından odanın aylık faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerine bilgi verildi. Meslek grubundaki gazeteler ve basın yayın organlarının sorunlarını dile getirmek üzere dilek ve temenniler bölümünde söz alan Gazeteci Şaban Kardeş, “Türkiye’nin çoğu yerinde Ticaret ve Sanayi Odaları basının yaşaması ve yaşatılması için ellerinden gelen desteği sağlıyorlar, belirli günlerde ilanlar veriyorlar. Ama Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, meclisi basına açtı ama sadece meclisi basına açtı. Her türlü haber desteğini basından istiyor. Ama iş destekleme noktasına geldiğinde Çerkezköy’de ne basılı gazeteler, ne internet siteleri ne de bu sektörde yayın yapan radyolara gerekli destek verilmiyor. Söylesem problem oluyor, söylemesem sektörel açıdan problem. Ben mesleki olarak ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabiliyorum. Artan maliyetler belli. Basın milletin müşterek sesiyse gazetelerin, internet haber sitelerinin ve radyoların desteklenmesi konusunda gerekli çalışmanın yapılarak meclisin bilgilendirilmesini talep ediyorum” dedi. 

 

“KOMİTE ÇALIŞMALARINA KATILIN”

 

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Kendi meslek komitesi ile ilgili şu ana kadar sadece bir tane öneri sundu. O önerisini de biz seve seve kabul ettik ve burada destekledik. Şaban beyin biraz daha fazla çalışması ve önerilerini meslek komitesine getirmesi ve meslek komitesinin de meclise getirmesi çok daha doğru olur. Gazeteci sıfatıyla değil, burada meclis üyesi sıfatıyla bulunan Şaban Kardeş’in meslek komitesinde lütfen çalışmalara gelmesi ve ondan sonra da bu çalışmalarda önerileriyle ilgili fikirlerini söylemesi gerekir. Son dakika meclise gelip sadece ve sadece şikayet edip, şikayet problemin bir parçası ama çözüm önerileri getirmek çözümün bir parçası olur. Bunu da bilmesini isterim. Sırf muhalefet olmak için bazı şeyleri buraya bu şekilde getirmeyin lütfen. Meclisin bir komitesi var, o komite çalışmalarına mutlaka ve mutlaka katıl. Fikirlerini o meclis komitesinde söyle. Ondan sonra komite de meclisimize konuları getirir ve gereken yapılır. Basınımızın hiç desteklemiyoruz diye sakın ola söyleme. Komisyondan geçen kararlarla biz reklam da veriyoruz, hiç vermiyoruz değil. Reklamlarımızı veriyoruz o özel günlerde. Milli ve dini bayramlarda gereğini yerine getiriyoruz. Ama lütfen meslek komitesi çalışmalarına biraz daha aktif katılın. Sadece ve sadece ayda bir kez gelmeyin buraya” diye konuştu. 

 

“NİYE RAHATSIZLIK DUYUYORSUNUZ?”

 

Bir buçuk yılda sadece 1 gün toplantıya katılmadığını ifade eden Şaban Kardeş “O da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ydü. Katılamayacağımı da belittim. Benim grupta da mecliste de neler söylediğimi, hangi önerileri getirdiğimi herhalde arkadaşlar biliyor. Öyle bir şey söylüyorsunuz ki sanki Şaban Kardeş her gün bir şeyler söylüyor. Bu üslubunuz ne oda başkanı sıfatıyla size ne de Ahmet Çetin’e yakışmıyor. Ben burada meclis üyesi sıfatıyla oturuyorum ama ben gazeteciyim. Dışarıda toplumun diğer sorunlarını da dile getirmek zorundayım. Bundan niye rahatsızlık duyuyorsunuz onu da anlamıyorum. Ne istiyorsunuz, sadece el kaldırıp ele mi indirelim? Fikrimizi söylemeyelim mi?” dedi. 

 

“BAŞKA BİR ŞEYLE SUÇLANMASINI BEN DOĞRU BULMUYORUM”

 

Genel Sekreter Seçkin Bayraktar’ın gazetelere ilan gönderildiğini söylemesi üzerine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Takip etmiyorsunuz boş yere konuşuyorsunuz. Benim üslubumu da senin yargılama hakkın yok. Muhalefet yapmak için muhalefet yapmayın. Takip etmiyorsun sadece gündemde kalmak için konuşuyorsun. Her zamanki gibi” diye konuştu. Şaban Kardeş “Üslubunuz yakışıksız oldu” sözlerine “Kes sesini” diye cevap veren Ahmet Çetin’e tepki gösterdi. Meclis Üyesi Ömer Karadeniz de herkesin fikirlerini mecliste dile getirebilmesi gerektiğini belirterek “Farklı fikirlerin dile getirilmesi noktasında bir rahatsızlığın olmaması lazım. Hoşunuza giden fikirler olur, gitmeyen fikirler olur. Bunlar burada söylenebilmeli. Meclisin vakarına yakışmıyor bu tartışmalar. Meclisimiz daha güzel şeylerle anılsın. Farklı şeyler konusunda Şaban beye katılıyorum. Siz suçlama açısından değil ama bende aynı şeyle muhatap oldum. Biz bir mevzuyu dile getirirken başka bir mevzudan dolayı Ahmet başkanın bizi itham etmesini ben şık bulmuyorum. Geçen aynı şeyle ben de karşılaştım. Ben bir meseleyi dile getirirken Ahmet Başkan ‘Siz mecliste devamsızlık yapıyorsunuz’ dedi. Devamsızlık yapmış olabilirim ama benim dile getirdiğim konu başka bir konu. Şaban beyin dile getirdiği konulardan dolayı başka bir şeyle suçlanmasını ben doğru bulmuyorum. Birbirimize hakaret etmeden, birbirimizi kırmadan bu konuları tartışabilmeliyiz” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *