[ad_1]

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muratlı Belediye Başkan Aday Adaylığı için 8 isim başvururken, 25 yıldır Muratlı Belediye Başkanlığı görevini yürüten Nebi Tepe ile Semih Keskin ön seçimden çekildi. Cumartesi günü yapılan ön seçime 6 belediye başkan aday adayı katıldı. 

 

784 OY KULLANILDI

 

Muratlı Belediye Kışlık Düğün Salonu’nda düzenlenen ön seçimde oy kullanma işlemi saat 10.00’da başlarken, saat 18.00’de sona erdi. Sedat Gürler, İsa Kunt, Varol Türel, Murat Yarımdünya, Melih Marangoz ve Ersel Gündüz olmak üzere toplam 6 adayın yarıştığı önseçimde 784 oy kullanıldı.

 

 

 

 

VAROL TÜREL 243 OY ALDI

 

Varol Türel 243 oy alırken, Murat Yarımdünya 189, Melih Marangoz 152, İsa Kunt 103, Sedat Gürler 95, Ersel Gündüz 2 oy aldı. 8 oy da geçersiz sayıldı. Ön seçimin ardından CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Bugün Muratlı ilçemizde üye bazlı temayül seçimimizi tamamladık. İl Başkanımız, Milletvekilimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ile, Muratlı İlçemizde yapılan Üye Bazlı Temayül Seçimine katıldık. Birlik, beraberlik ve demokrasi içinde geçen seçimde Temayül Sandığından çıkan Varol Türel Başkanımıza başarılar diliyoruz” denildi.

 

 

 

 

SÜLEYMANPAŞA’DA DA ÖN SEÇİM YAPILDI

 

Süleymanpaşa Belediye Başkan Adaylığı için de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda Pazar günü Süleymanpaşa’da örgüt denetiminde ön seçim yapıldı. Yeni Sanayi Düğün Salonu’nda yapılan ön seçimde CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayları Volkan Nallar, Cenk Boduç, Şeref Çetin, Mehmet Sabri Yüce, Murat Uysal ve Recep Ökten yarıştı. 

 

 

 

 

6 ADAY ADAYI KATILDI

 

4 bin 41 üyenin oy kullandığı ön seçimde Volkan Nallar bin 718 oyla ön seçimden galip çıkarken, Cenk Boduç bin 153, Şeref Çetin 420, Mehmet Sabri Yüce 255, Murat Uysal 247 ve Recep Ökten 225 oy aldı.

 

“BU SÜRECİ ÇOK GÜZEL GEÇİRDİK”

 

Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin, “Göreve geldiğimiz günden beri tek bir sözümüz vardı, ‘Ön seçim buraya gelecek’ demiştik. 10 yıl sonra buraya ön seçimi getirdiğimiz için ben yönetim kurulum adına çok mutluyum. Genel Başkanımıza, Genel Merkezimize ve İl Başkanımıza bu süreçte bize katkı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Rekor bir katılımla üyelerimiz bugün burayı bayram yerine çevirdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aday adaylarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu süreçte birbirlerini kırmadan, hakaret etmeden, kötü biz söz dahi olmadan bu süreci çok güzel geçirdik. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ BAYRAĞIYLA ŞAHLANACAK”

 

İlçe Başkanı Engin, “Biz bugün burada Belediye Başkan Adayını değil, Süleymanpaşa Belediye Başkanını açıklıyoruz. 3 ay sonra Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağıyla şahlanacaktır. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu. 

 

“KAZANAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR”

 

Ön seçimin ardından konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli de “Bugün Süleymanpaşa’daki demokrasi şöleninin sonuna geldik. Öncelikle bu yola baş koyan, sevgi ve saygı kavramını biran olsun eksik etmeyen tüm aday adayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün burada tek bir kazanan var. O da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bugün bu seçimin sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlayan tüm sandık kuruşu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi. 

 

“KAZANAN SÜLEYMANPAŞA OLACAK”

 

Ön seçimde oy kullanan tüm üyelere, aday adaylarına, sandık görevlilerine ve partililere teşekkür eden CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi, kazanan Tekirdağ’dır. Kazanan Süleymanpaşa olacaktır. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. İnşallah 31 Mart’ı da hep beraber Cumhuriyet Halk Partisi’nin 11 büyükşehirdeki yerel iktidarı daha da fazlalaşır. Hep birlikte kol kola önümüzdeki süreci beraber yürüteceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *