[ad_1]

 

Milli park statüsü kazanan Akdağ Tabiat Parkı, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Türkiye’nin 49. milli parkı olurken, alanın büyüklüğü de 15 bin 933 hektara çıkarıldı.

DAHA ETKİN KORUNACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Akdağ Tabiat Parkı’nın, Bakanlık olarak ülke genelinde milli parkların sayısının artırılmasına yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Sahanın sahip olduğu özelliklerin bölge için ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Yumaklı, Akdağ Milli Parkı’nın flora ve fauna açısından da büyük bir zenginlik içerdiğini kaydederek “Bölge nesli tehlike altında olan türleri barındıran, doğal yapı, kültürel değerler ve mevcut kaynakları sayesinde yüksek ziyaretçi potansiyeli olan bir parktır. 

 

Sahada aynı zamanda jeolojik, jeomorfolojik ve hidrojeolojik kaynak değeri bulunan kanyon, mağara, kayalık, dağ, akarsu ve göl gibi alanlar da bulunuyor” dedi. Ziyaretçi potansiyeli ile öne çıkan alanın, milli park ilan edilmesiyle daha etkin korunacağını ifade eden Yumaklı, Türkiye’nin 49. milli parkı ilan edilen Akdağ Milli Parkı’nın Denizli ve Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diledi.​

Haber Merkezi

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *