[ad_1]

 

Kapaklı Belediyesi tarafından atölyelerde yapılan ve Canbazlar Caddesi’ne yerleştirilen ahşap stantlarda kadın kursiyerlerin kurslarda ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerin satışına başlanırken, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, üreten kadınlara destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Emek Sepeti Üretim Atölyesi ve Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kurslardaki kursiyerlerin yaptığı leziz tatlar ve el emeği ürünler Canbazlar Caddesi’ne yerleştirilen ahşap stantlarda vatandaşların beğenisine ve satışa sunuldu. 

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ”

Emek Sepeti Üretim Atölyesi’ndeki ahşap yakma, ahşap boyama, amigurumi kurslarına katılan Bir kursiyer Ümmiye Demirci, “Yaptığımız ürünlerimizi nerede sergiler, satışa sunar diye düşünüyorduk. Belediyemizin bizlere böyle bir yer göstermesi bizleri çok sevindirdi. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum” diyerek tüm vatandaşları stantlara davet etti. 2 yıldır Kapaklı Belediyesi’nin düzenlediği aşçılık, pastacılık, geleneksel Türk mutfağı kurslarına katılarak sertifika aldığını söyleyen kursiyer Tuba Furtın da burada açtıkları stantta dönüşümlü olarak satış yaparak aile bütçesine katkıda bulunduklarını belirtti. 

 

“ÇEŞİTLİ KURS VE ATÖLYELER DÜZENLİYORUZ”

Kapaklı Belediyesi olarak “kadın varsa üretim var, üretim varsa hayat var” anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “İlçemizde yaşayan kadınların üretmesini, üretirken de sosyalleşmesini sağlamak amacıyla Emek Sepeti Üretim Atölyesi, Atatürk Kültür Merkezi ve Karaağaç ek hizmet binamızda çeşitli kurs ve atölyeler düzenliyoruz. Kadınların bu kurslarda ürettikleri birbirinden güzel el emeği ürünlerini çeşitli sergiler ve etkinliklerde görücüye çıkarmalarına imkan sağlıyoruz. Bu kapsamda atölyelerimizde üretimini yaptığımız ahşap stantları prestij caddemiz Canbazlar Caddesi’ne yerleştirmiştik” dedi. 

“YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ücretsiz tahsis ettikleri bu stantlarda kadın kursiyerlerin dönüşümlü olarak ürünlerini sergileyip, satışa sunduğunu belirten Çetin, “İlçemizde üreten kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Tüm kadınlara hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileyen Çetin, tüm vatandaşları stantları ziyaret ederek üreten kadınlara destek olmaya davet etti. 

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *