[ad_1]

Tekirdağ İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, “Yarışmanın amacı, Üç Aylar münasebeti ile gençlerin yaşadıkları ildeki camileri tanımaları, cami ile hemhal olmaları, hayatın merkezi olan camilere dair farkındalıklarının artmasına katkı sağlamaktır. İl Müftülüğümüzce yaşanılan şehirdeki camiler hakkında gençler arasında farkındalığın artırılması amaçlanıyor” denildi. 

KURAL İHLALİ YAPANLARIN ÖDÜLLERİ İPTAL EDİLECEK 

Yarışmanın yerel düzeyde üniversite öğrencilerine yönelik olduğu belirtilerek, “Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışmaya, jürinin ve Düzenleme Kurulunun 1. derece yakınları dışında Ocak 2024 tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olan ve aynı tarih itibariyle 25 yaşını doldurmamış, örgün okuyan üniversite öğrencileri katılacak. Fotoğraf ve telif formunun tekirdagmuftulugugenclik@gmail.com adresine 5 Mart Çarşamba günü saat 23.59’a kadar ulaştırılması gerekiyor. Telif formunun doldurulmadığı ve son teslim tarihinden sonra gelen eserler dikkate alınmayacak. Fotoğraf sahipleri en fazla 3 fotoğraf ile yarışmaya katılabilecek. 

 

Kural ihlali yapanların ödülleri iptal edilerek, iade etmesi istenir, bu durum diğer ödül almış veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Düzenleme Kurulu, yarışmaya gönderilen fotoğrafların üzerinde işlem yapılmamış asıl/ham dosyalarını katılımcıdan isteyebilir. Tekirdağ İl Müftülüğü, yarışmaya gönderilen tüm eserleri, televizyon, internet ve diğer her türlü ortamda yayımlama, sergileme; katalog, broşür, afiş, kitap, ajanda, takvim, dergi vb. alanlarda kullanım hakkına sahip olacak. Eser sahiplerinin Tekirdağ İl Müftülüğüne bu ortamlarda eserlerinin yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Tekirdağ İl Müftülüğü, yarışma ile ilgili değişiklik yapma hakkını saklı tutar” denildi. 

TEKİRDAĞ İL SINIRINDAKİ CAMİLERİ KAPSIYOR 

Yarışmanın, Tekirdağ il sınırları içerisinde yer alan camilerle sınırlı olduğu belirtilerek, “Fotoğraf yarışmasında cep telefonu veya fotoğraf makinesi (Kompakt veya DSLR) kullanarak çekilmiş eserler yer alacak. Katılımcılar, yarışmaya sayısal (dijital) renkli/siyah-beyaz eser ile katılabilir. Yarışmaya katılacak fotoğraflar, jpg/jpeg formatında, 150-300 DPI çözünürlükte, 8-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli, dosyaların düşük kenarları en az 2400 piksel ve boyutları 2 MB’den az olmamalı, 4 MB’yi de geçmemelidir. Fotoğrafçı bu konuyu test ederek fotoğrafını göndermeli. Başka bir yarışmada daha önce ödül ve sergileme almış eserler ile bu eserlerin kadraj farklılığı içeren görüntüleri yarışmaya katılamaz. Anılan fotoğrafın, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül ve sergileme almış olduğunun ortaya çıkması durumunda, katılımcıya kural ihlali işlemi uygulanır” ifadelerine yer verildi. 

“BİR DEFAYA MAHSUS SERGİLEME BEDELİ ÖDENİR”

Kural ihlaline sebebiyet veren eserlerin izin ve telif hakları ile ilgili sorumluluğun, fotoğrafı ileten eser sahibine ait olduğu belirtilerek, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Düzenleme Kurulu; ödül ve sergileme almayan eserlerden dilediği kadarını muhtelif zamanlarda sergileyebilir, bu durumda eser sahibine bir defaya mahsus sergileme bedeli ödenir. Fotoğrafların kenarlarında boşluk veya paspartu kullanılmamalıdır. Fotoğraf üzerinde, katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler ile reklam içerikli, sponsora ait olabilecek logo veya herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel içeriğe yer verilmemeli. 

 

Keskinlik, kontrast, satürasyon gibi basit müdahalelerin dışında, tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş fotoğraflar kabul edilmeyecek. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır. Fotoğraflar jüriye tümüyle karartılabilir bir salonda; 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü bir projeksiyon makinesi ile en az 1, en fazla 2,5 m diyagonal uzunlukta bir ekranda veya ultra HD 4K 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü 42/55 inç’lik bir LCD monitörde sunulacak” 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *