[ad_1]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

 

“DENGESİZLİK GİDERİLECEK” 

 

2004 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve BAĞKUR emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu farklı artışların emeklilerimizde yol açtığı rahatsızlıkları gördüğümüz için emeklilerimizin aylıklarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. Nispeten daha düşük aylık alan SSK ve BAĞKUR emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve BAĞKUR emeklilerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor. Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Yani memur, SSK ve BAĞKUR ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Burayı özellikle altını çizerek ifade etmiş oldum, çünkü yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken SSK ve BAĞKUR emeklileri enflasyonun tamamını alacakları için maaş artış oranlarındaki dengesizlik giderilecektir” dedi. 

 

“BİR AN ÖNCE EMEKLİLERİMİZİN MAAŞLARINA YANSITMAK İSTİYORUZ”

 

Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarttıklarını kaydeden Erdoğan, “Ekonomi yönetimimiz, Orta Vadeli Program bu artışları öngörmüş, hazırlıklarını buna göre yapmışlardı. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz. Böylece toplam 200 milyar liralık ilave bir kaynağı daha emeklilerimizin istifadesine sunmuş oluyoruz. Tüm bu artışların emeklilerimize ve ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“HAYIRLI OLSUN” 

 

Kabinede aldıkları kararla 2024’ü Emekliler Yılı olarak ilan ettiklerini ifade eden Erdoğan, “Amacımız, bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek, onlara özel hizmetler sunacak yeni hizmetleri devreye almaktır. Sağlıktan ulaşıma, sosyal imkânlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetler şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun” dedi. 

 

“MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

 

“İhracat, ekonomik programımızın en kritik başlıkları arasındadır” diyen Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl ihracatta 256 milyar dolarla hedeflerimizin de üzerine çıkarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Dış ticaret açığımızda da gözle görünür bir kapanma var. Mal ve hizmet ihracatımızı bu yıl 375 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah daha önceki hedeflerimiz gibi bunu da gerçekleştireceğiz. Turizmde de 2023 rakamlarının çok iyi geleceği anlaşılıyor. Elbette tüm bu işleri yaparken mali disiplinden taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *