[ad_1]

Tonlarca toprağın altında, 9 metre derinlikte mahsur kalan işçileri kurtarmak için İzmit, Ordu ve İstanbul’da kuyucu olarak çalışan yaklaşık 200 kişi de seferber oldu. 

 

Ergene Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada makine ayaklarını güçlendirmek için kuyu temel çalışması yapıldığı esnada göçük meydana geldi.

 

SEFERBER OLDULAR 

 

Göçük haberinin bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, UMKE, sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) arama kurtarma ekipleri sevk edildi. İzmit, Ordu ve İstanbul’da kuyucu olarak çalışan yaklaşık 200 kişi de mahsur kalan işçileri kurtarmak için seferber oldu. Kurtarma çalışmaları esnasında gergin anlar da yaşandı. Mahsur kalan işçilerin yakınları da olay yerinde bekledi. 

 

TÜM ÇABALARA RAĞMEN KURTARILAMADI 

 

kurtarma çalışmalarına tepki göstererek zaman zaman UMKE, jandarma ve AFAD ekipleri ile tartıştılar. Öte yandan toprak altında kalan işçilerden birinin durumunun kritik olduğu ve iletişimin koptuğu belirtildi. İşçilerden Adem Kalaycı, 12 saatlik çalışmanın ardından yaralı bir şekilde kurtarıldı. Diğer işçi Zekeriya Midilli ise tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *