[ad_1]

Ocak ayının bitmek üzere olduğunu kaydeden Gündoğdu, “Asgari ücret açıklandı. Her şey ortada. Esnaf rayiç bedellerinin açıklanmasını bekliyor ama UKOME hala bir araya gelemiyor. Bir araya gelmemelerinin nedenlerini ben iyi biliyorum. Tekirdağ’da 6-7 bin esnaf var. Bu esnaflar mağdur” dedi. 

 

“BEN ARTIK ESNAFA AÇIKLAYAMIYORUM” 

 

Özellikle servisçi esnafının mağdur olduğunu kaydeden Gündoğdu, “Birinci ayda birçok firma sözleşmelerini yeniliyor. Sözleşmeler yenilenirken rayiç bedeller UKOME tarafından asgari ücrete göre belirleniyor. Biz de ona göre teklif veriyoruz. Oda olarak esnaf da bize bu konuda baskı yapıyor. İş alacağız, sözleşme imzalayacağız ama sözleşme yok. İstanbul ve bütün iller açıklamasına rağmen Tekirdağ’da açıklanmadı. UKOME’nin toplanması bu kadar zor mu? Esnafı bu kadar mağdur etmeleri doğru mu? Burada bir mağduriyet var. Bunun nedenini ben iyi biliyorum. O nedenleri bu duruma bu esnaf getirmedi, sizler getirdiniz. Lütfen bir an önce servisçi esnafının rayiç bedelini bu hafta içerisinde belirlemenizi, bu hafta içinde UKOME tarihi belli olmazsa, benim artık esnafa anlatacak kelimem yok. Artık esnafa UKOME’nin önünde siz anlatırsınız. Biz sizden farklı bir şey istemiyoruz, UKOME kurulunun belirleyeceği zammı bekliyoruz. Biz de ona göre işe başlayacağız, firmalar ona göre teklif verecek” dedi. 

 

“ADRES UKOME’NİN ÖNÜ”

 

“Neden toplanamadığınızın bir nedeni varsa, çıkın açıklayın” diyen Gündoğdu, “Herkes başının çaresine baksın. Esnaf bugün yanında çalıştırdığı şoförüne zammını vermiş, sigortasının zammı artmış, bandrollerinin zammı artmış, sanayideki işçisinin zammı artmış, mazotun zammı artmış bunlar sadece sayabildiklerim. Bu esnafın cebinden çıkan parayı siz vermiyorsunuz. Bu esnaf, 12 ay bu parayla hizmet verecek. Bu hafta içinde UKOME tarihini belirleyip, cuma gününe kadar UKOME toplantısını yapsın. Aksi takdirde cumaya kadar belirlenmezse benim artık esnafa anlatacak bir kelimem kalmadı. Adres UKOME’nin önü. Çıksın onlar anlatsınlar” diye konuştu. 

 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *