[ad_1]

23 Aralık’ta yapılan olağan RATEM 11. Olağan Kongresi’nde güven tazeleyerek yeniden Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) başkanlığına seçilen Aydın Şerbetcioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, ilk ziyaretlerini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yaptı. 

 

Atatürk Kültür Merkezi Bakanlık Ofisi Toplantı Salonunda yapılan ziyarette RATEM Başkanı Aydın Şerbetcioğlu, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtarak yeni süreçle ilgili bilgi verdi. 

 

 

 

 

“SEKTÖRE NEFES ALDIRACAKTIR”

 

Türkiye genelindeki iletişim fakültesi öğrencilerinin katıldığı “Aklıma Bir Fikir Geldi” Ödül töreni ve Her Şey Bir Fikirle Başlar Konferansının yankıları, Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Altıntaş’a hazırlatılan “Ülkelerdeki Yayıncı Kuruluşlarının Devlet Destekleri ile Desteklenmeleri” konulu rapor hakkında Bakan Ersoy’a bilgi sunan Şerbetcioğlu, Temmuz ayında Malezya’da yapılacak olan ABU – Asya Pasifik Yayın Birliği Telif ve Hukuk komitesi Başkanı Suranga Jayaiath’ın  ABFG Projesinin Telif bilincini geliştirmede çok önemli olduğu ve bu projenin geliştirilerek Abu işbirliği çerçevesinde tüm Dünya’ya yayılabileceğini ve işbirliği teklifini de dile getirdi. “Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) ile RTÜK’e verilen yıllık frekans kullanım bedeli düzeyinde bir bedelin verilmesi konusunda ön mutabakat sağlandı. Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP) ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) ile de aynı şartlar mutabakata varılmasının sağlanması yerel ve bölgesel radyo ve televizyonlar başta olmak üzere sektöre nefes aldıracaktır” diyen Şerbetcioğlu, Bakan Ersoy’dan bu konuda ve yerel ve bölgesel radyo ve televizyonların kamusal yayınlarla desteklenmesi konusunda destek istedi. 

 

“TÜM DİJİTAL MECRALARA ENTEGRASYONU RAHATLIKLA SAĞLANACAK” 

 

Radyo ve televizyonların Kahramanmaraş merkezli deprem ve 15 Temmuz hain darbe  girişiminde devletine ve milletine yakışır bir sınav verdiğinin ve stratejik önemini gösterdiğinin de altını çizen RATEM Başkanı Aydın Şerbetcioğlu, RTÜK’le birlikte yürüttükleri Dijital Dönüşüm Projesi ile sektörün dijital dönüşümünde önemli mesafeler kat edileceğini, RATEM’in üzerinde uzun süredir çalıştığı ve sona geldiği yapay zeka SEZAİ yazılımlarıyla birlikte radyo ve televizyon yayınlarının tüm dijital mecralara entegrasyonunun rahatlıkla sağlanacağını ifade etti. 

 

RATEM STÜDYOLARI İÇİN YER TALEBİNDE BULUNULDU

 

Şerbetcioğlu, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan RATEM stüdyoları için İstanbul’da bir yer talebinde bulundu. Telif Hakları Genel Müdür Vekili Fatoş Altunç’un da hazır bulunduğu ziyarette günün anısına RATEM yönetimi tarafından Kapadokya’dan getirilen ele emeği göz nuru işlemeli Hitit Güneşi hediye edildi.

 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *