[ad_1]

Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği tarafından önceki akşam Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen  ödül törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Nurten Yontar ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Alpaslan Kurtoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Siyasi Parti temsilcileri, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal, siyasi parti il ve ilçe başkanları, basın mensupları ve davetliler katıldı. 

 

 

 

 

“DOLU DOLU 4 YIL GEÇİRDİK”

 

Kokteylin ardından düzenlenen ödül töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Yalçın, “Dernek olarak 2020 yılında kurulduk. Dolu dolu bir 4 yıl geçirdik” dedi. Dernek olarak 4 yıldır gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili de konuşan Yalçın, “Şehrimizde çelenk sunmaya uzun süre ara verilmişti. Buna tekrar başladık ve gazeteci meslektaşlarımızla birlikte mesleğimizin önemli günlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaya başladık. Tekirdağ Basın Ödülleri gecesini düzenlemeye başladık. Bu 4 yıl içerisinde 2 önemli olay yaşandı. Birisi yeni Basın Yasası, diğeri de tasarruf tedbirleriydi. Gazeteci meslektaşlarımızla bir arada olmak adına 2 kere basın açıklaması yaptık.  Yeni Basın Yasası’yla ilgili Tekirdağ Barosu’yla ortaklaşa meslektaşlarımızın haklarını bilmesi adına seminer düzenledik. 24 Temmuz Basın Bayramı’nda gazeteci meslektaşlarımızla bir araya geldik, sorunlarımızı konuştuk, dertlerini dinledik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın gazetecilerimizi unutmadık. Bir nebze de olsa yanlarında olmaya çalıştık. Gazetecilik zor bir meslek. Zorlu kuş şartlarında üşümesinler diye polar dağıtımı gerçekleştirdik. Çocuğu okula giden üyelerimize kırtasiye desteği sağladık. Trakya Kalkınma Ajansımızla birlikte drone eğitimi gerçekleştirdik. Eğitimde başarılı olan meslektaşlarımıza drone sertifikası kazandırmış olduk. Bundan sonra da faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi. 

 

“BU YIL 3’ÜNCÜSÜNÜ DÜZENLİYORUZ”

 

Bu yıl Tekirdağ Basın Ödülleri Gecesinin 3’üncüsünü düzenlediklerini söyleyen Yalçın, “Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Tekirdağ basın ödüllerine değer katan, bize inanan, güvenen, başvuruda bulunan tüm gazeteci arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum” dedi. Yalçın, derneğin kurulduğu günden bu yana yanlarında olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve sponsorlar ile Tekirdağ Milletvekillerine teşekkür etti. 

 

“ARKADAN GENÇLERİN GELİYOR OLMASI MUTLULUK VERİYOR”

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal da, Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği’nin kurulduğundan bu yana kıymetli ve güzel işler yaptığını belirterek “Arkadan gençlerin geliyor olması bizi gerçekten umut ve mutluluk veriyor” dedi. 

 

 

 

 

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMAK ZORUNDAYIZ”

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ulusal gazeteleri temsil eden bir cemiyet konumunda olduğunu ifade eden Işıksal, “26 yıl önce kurulan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun hedefi yerel gazetecilerin temsilcisi olmaktı. Ancak yerel gazetelerin maalesef ulusal gazeteler gibi birleştirici gücü olamadı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 60 yıla yakın ulusal gazeteleri temsil ederken hiçbir bölünme yaşamazken, biz 26 yıl içerisinde, yapılan6 seçimde her kaybeden arkadaşımız yeni bir şeyler kurdu. Bunlar bizim için bölünme. Birlik, beraberlik içerisinde olmak zorundayız” dedi. 

 

 

 

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından mizanpaj kategorisinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Mizanpaj kategorisinde birinci olan Gülçin Akyol, ikinci olan Cumhur Köse ve üçüncü olan Ayşe Keşkek’e ödülleri AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan tarafından verilirken, Haber Fotoğrafı kategorisinde birinci olan Mehmet Yirun, ikinci olan Uğur Arslan ve üçüncü olan gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Gülveren Altunoğlu da ödüllerini Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un elinden aldı. Ödül töreninde konuşan Gülveren Altunoğlu, “Bu yarışmayı düzenleyen Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Yalçın kardeşime ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, hayatını kaybeden meslek büyüklerimizi de rahme ve şükranla anıyorum” dedi. Yerel Haber kategorisinde birinci olan Yeliz Dermen, ikinci olan Ferhat Akgün ve üçüncü olan Özge Ebecek ödüllerini CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın elinden alırken, Ulusal Haber kategorisinde birinci olan Halil Dağ, ikinci olan Fırat Çakır ve üçüncü olan Berke Özen’in ödülleri de Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar tarafından verildi. Ödül töreninin ardından jüri üyelerine ve sponsorlara da Dernek Başkanı Abdullah Yalçın tarafından plaket takdim edildi. 

 

 

 

 

ÖDÜLÜ SMA’LI BEBEKLER İÇİN BAĞIŞLADI

 

Haber Fotoğrafı kategorisinde 3’üncü olan gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Gülveren Altunoğlu, kazandığı 2 bin TL’lik para ödülünün bin TL’sinin Marmara Haber Gazetesi ailesi adına SMA hastası Güney bebeğin yardım kampanyasına bağışlarken, bin TL’sini de Çerkezköy Haber Gazetesi ailesi SMA hastası Yağız Batu bebeğin yardım kampanyasına bağışladı. Çerkezköy’de yaşayan ve 2 buçuk yıldır SMA hastalığı ile mücadele eden Ecrin bebeğin ilacı için gereken paranın geçtiğimiz haftalarda toplandığını ve Ecrin bebeğin 12 Ocak’ta tedavi için Dubai’ye uçtuğunu belirten Altunoğlu, “Bizler arkadaşlarımızla birlikte bu yarışmaya katılırken böyle bir karar almıştık. Kim dereceye girerse girsin ödülü SMA’lı bebeklerimiz için bağışlayacaktık. Bu süreçte az da olsa onların kampanyalarına katkıda bulunmak istedik. SMA Hastası Güney ve Yağız Batu bebeklerimizin için devam eden kampanyalarının da en kısa zamanda tamamlanmasını temenni ediyoruz. Allah tüm bebeklere, tüm çocuklara sağlık, sıhhat versin” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *