[ad_1]

 

KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı’nın anlatıldığı seminerde konuşan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Bölgede faaliyet gösteren KOBİ’lerin, yeni girişimcilerin KOSGEB’in can suyuna ihtiyacı var. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda haftada bir gün en az bir yetkilinin olmasını isterim. Üyelerimizin de sorularına ivedilikle dönüş yapalım” dedi. 

 

 

 

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Tekirdağ KOSGEB İl Müdürü Ceyhan Bahadır Karataş, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

 

“YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİN KULLANILMASI GEREKİYOR”

 

Seminerin açılışında konuşan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Değerli üyelerimiz, bu tür projelerde lütfen yer alın. Hem ekonomimize hem geleceğimize katkı sağlamak için bu yatırımlardan mutlaka faydalanmalıyız. Bu yatırımlar sadece kar elde etmek amacıyla değil aynı zamanda doğal kaynakların en etkin şekilde kullanılması ve geri dönüşüm sağlayacak, özellikle solar enerji sistemi hem dünyamızı hem ülkemizi hem de bölgemizi ciddi şekilde ilgilendiriyor. Gelecek, doğru yapılanmalar ve doğru yatırımlar ile şekillenecek. Bölgemizde sürdürülebilir bir yaşam sağlayabilmemiz için mutlaka ve mutlaka yenilikçi ürünlerin kullanılması gerekmektedir” dedi. 

 

“ÜYELERİMİZE HİZMET İÇİN VARIZ”

 

Bölgede faaliyet gösteren küçük KOBİ’lerin, yeni girişimcilerin KOSGEB’in can suyuna ihtiyacı olduğunu kaydeden Çetin, “Haftada bir gün en az Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir yetkilinin olmasını isterim. Üyelerimizin de sorularına ivedilikle dönüş yapalım. Ne olursa olsun, KOSGEB veya diğer işlemler ile ilgili olarak sadece odamızdan aldığınız hizmetler ile ilgili değil yapacağınız tüm işlemler ile ilgili kafanıza takılan her konuda odamıza gelin, bizler sizi doğru yerlere yönlendirelim. Biz burada üyelerimize hizmet için varız” dedi. 

 

 

 

 

“PROJE ÜÇ BİLEŞENDEN OLUŞUYOR”

 

Daha sonra KOSGEB Kobi Uzmanı Taha Çeykel, sunum yaptı. Dünya Bankası’nın desteği ile gerçekleştirilecek olan Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’nin ortaklarının KOSGEB, TÜBİTAK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olduğunu kaydeden Çeykel, “Proje üç bileşenden oluşmaktadır. Birinci bileşende KOSGEB tarafından KOBİ’lerin yeşil dönüşüm faaliyetlerine yönelik geri ödemeli destek kullandırılacak. Söz konusu destek ile yenilenebilir enerji, kaynak verimliliği, atık yönetimi, döngüsel ekonomi vb. tematik alanlarda sanayi KOBİ’leri tarafından gerçekleştirilecek faaliyetler desteklenecek. İkinci bileşende TÜBİTAK tarafından Türkiye’de veya diğer pazarlarda yeni yeşil teknolojilerin, ürünlerin veya süreçlerin geliştirilmesini içeren yeşil inovasyon faaliyetlerinde bulunan firmaları hedeflenecek. Yeşil start-up’lar, KOBİ’ler, büyük firmalar veya firma konsorsiyumlarının başvurabileceği destekler, yeşil üretime veya daha yüksek enerji ve/veya kaynak verimliliğine katkıda bulunan Ar-Ge, prototip geliştirme, standart geliştirme ve yeni ürün veya süreç geliştirmeyi içerecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ise projenin teknik destek bileşeni altında Proje Yönetimi, İhtiyaç Analizi, Kapasite Geliştirme, Yeşil Sanayi Akademisi, Yeşil İzleme Sistemi ve Tanıtım ve Yaygınlaştırma iş paketlerini yürüterek, projenin etkin yönetilebilmesini sağlayacak. Yeşil Sanayileşme; sanayide döngüsel ekonomi ve yenilebilir enerji kapasitesinin arttırılması ile verimliliği artırarak ülke içinde yeşil büyüme odaklı ürünlerin üretilmesi ve ulusal/uluslararası seviyede rekabetçiliğin geliştirilmesi açısından kritik önemde görülmekte” dedi. 

 

 

 

 

KAPASİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

 

Çeykel, “Proje kapsamında KOSGEB tarafından imalatçı KOBİ’lerin; ülkemizin yenilenebilir enerji potansiyelinin değerlendirilmesi, çevre dostu teknolojilerin kullanılmasına yönelik farkındalıklarının artırılması, enerji maliyetlerinin azaltılmasına yönelik kapasitelerinin geliştirilmesi, çevresel sürdürülebilirlik, rekabetçilik, yatırım olanakları, dijitalleşme ve kaynak tedarikinde güvence amacı ile çevresel duyarlılığa ve kaynakların daha verimli tüketilmesine yönelik kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanıyor” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *