[ad_1]

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım ile Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları projeleri için; Yeni Tesislerin Yapımı, Kısmen Yapılmış Yatırımların Tamamlanması, Mevcut tesislerin; Kapasite Artırımı ile Teknoloji Yenileme ve/veya Modernizasyonunu kapsayan projeler için yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlanacak. 

 

​Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, Resmî Gazete’de yayımlandı. Kırsal kalkınma desteği için 3 Ocak’ta başlayan başvurular 19 Şubat’ta sona erecek. 

 

19 ŞUBAT’TA SONA ERECEK

 

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım ile Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları projeleri için; Yeni Tesislerin Yapımı, Kısmen Yapılmış Yatırımların Tamamlanması, Mevcut tesislerin; Kapasite Artırımı ile Teknoloji Yenileme ve/veya Modernizasyonunu kapsayan projeler için yatırımcılarımıza yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır” denildi. Tüm konularda başvuruların 19 Şubat günü saat 23.59’da sona ereceği belirtildi. 

 

YÜZDE 50’SİNE HİBE YOLUYLA DESTEK VERİLECEK

 

Ekonomik yatırım konuları “Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlar”, “Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar”, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımına Yönelik Yatırımlar”, “Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Yönelik Yatırımlar” ve “Hayvansal ve Bitkisel Orjinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlar” olarak belirlenirken, hibeye esas proje tutarının da yeni  tesis başvurularında 14 milyon TL, tamamlama başvuruların 12 milyon TL, kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon başvurularında 10 milyon TL olduğu ifade edildi. Hibeye esas proje tutarı alt limitinin en az 3 milyon TL olduğu belirtilirken, hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verileceği ifade edildi. 

 

KIRSAL EKONOMİK ALTYAPI YATIRIM KONULARI

 

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Konuları “Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri”, “Arıcılık ve Arı Ürünlerine Yönelik Yatırımlar”, “Bilişim Sistemleri ve Eğitimi (Akıllı Tarım Uygulamaları)”, “El Sanatları Ve Katma Değerli Ürünler”, “İpek Böceği Yetiştiriciliği”, “Su Ürünleri Yetiştiriciliği”, “Tarımsal Amaçlı Örgütler İçin Makine Parkları”, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” olarak açıklanırken, “Hibeye esas Proje üst limiti 3 milyon TL, hibeye esas proje tutarı alt limiti 100 bin TL. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek” denildi. 

 

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *