[ad_1]

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından olası bir depremde can ve mal kaybının önüne geçmek ve Tekirdağ’ın yarınlarını inşa etmek amacıyla, kentin kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Süleymanpaşa Altınova Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları 1. Etap Temel Atma Töreni 4 Ocak Perşembe günü saat 14.30’da yapılacak. 

 

Kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin deprem kuşağı bölgesinde yer alması sebebiyle bu alandaki çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yerine getiriyoruz. 2014 yılından bu yana kentimizde deprem riskini azaltmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Zemin etüdünden kentsel dönüşüme, ölçüm istasyonlarından afet toplanma alanlarına, araç ve ekipman yatırımından vatandaşlara yönelik deprem eğitimine kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 

 

 

 

 

“HER İHTİMALE KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

 

Afet bölgelerinde yaptıkları teknik incelemeler esnasında edindikleri deneyimi yetkinliğe dönüştürürken Tekirdağ halkının can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Albayrak, “Bilimi rehber edinerek ve teknolojinin sunduğu imkânlardan yararlanarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. En büyük dileğimiz Tekirdağ’da afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak biz her ihtimale karşı hazırlıklı olmalıyız. Tekirdağ’ın kaderini değiştirecek projemiz kapsamında, riskli bölgelere yönelik kentsel dönüşüm, depreme hazırlık çalışmalarımızda en ön sırada yer alıyor” diye konuştu. 

 

“TEKİRDAĞ’I BÜYÜTÜP GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Bu kapsamda, kentsel dönüşümde ilk adımı atacakları Altınova Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında yapılacak olan konutların vatandaşlara ve Tekirdağ’a hayırlı olmasını temenni eden Albayrak, “Kentsel dönüşüm hamleleriyle kentimizi yenilemeye, Tekirdağ’ı büyütüp geliştirmeye devam edeceğiz” diyerek 4 Ocak’taki temel atma törenine tüm vatandaşları davet etti. 

 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *