[ad_1]

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ali Dönmez, yerel seçimlere yönelik görüşlerini paylaştı. Çerkezköy’de Cumhur İttifakı’nın kazanma şansının yüksek olduğunu belirten Dönmez, partisinin adayı kim olursa olsun destekleyeceğini ifade etti. Çerkezköy’ün il olması gerektiğini vurgulayan Dönmez, ilçenin potansiyeline dikkat çekti. Trafik, otopark ve yeşil alan gibi konulara da değinen Dönmez, kentsel dönüşüm ve toplu konut projelerinin önemine işaret etti.

 

“ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİ” 

 

Çerkezköy’ün ülkemizin gözbebeği olduğunu, çok önemli bir ilçe olduğunu kaydeden Dönmez, “Çerkezköy il olmalı fazlasıyla hak eden ve il olması gereken bir ilçe. Çerkezköy çok güzel de bir il olur. Belediye Başkan Adayı gösterilmem durumunda Çerkezköy’ün il olması için çaba sarf edeceğim. Çerkezköy il olursa coğrafya olarak da büyürüz. Marmaraereğlisi’nin de Çerkezköy’e dahil edilmesi gerekiyor. Böylece liman şehri de olmuş olacağız. Ben Çerkezköy’ün il olmasını canı gönülden istiyorum. Çerkezköy sanayi şehri, il olduğu taktirde tam bir çekim merkezi olacak. Hep birlikte Çerkezköy’ün il olması için mücadele edilmesi gerekiyor. Çerkezköy inanılmaz göç alan bir yer. Bu göçü kaldırabilmek için il olmalı” dedi. 

 

“VATANDAŞLAR HİZMET ALMAK İSTİYOR”

 

AK Parti’nin 8 ve 15 Ocak tarihlerinde adaylarını açıklayacağını kaydeden Dönmez, Cumhur İttifakı’nın Çerkezköy’de kazanma şansını da değerlendirerek, “Vatandaşlar, belediyeden hizmet alamadıklarını söylüyor, büyük bir memnuniyetsizlik var. Yapılanlardan daha fazla yapılmayanlar var. Bu dönem Cumhur İttifakı’nın Çerkezköy’de kazanma şansı çok yüksek ve ben kazanacağımızı düşünüyor, buna yürekten inanıyorum. Kesinlikle Cumhur İttifakı, Çerkezköy Belediyesi’ni alacak. Vatandaşlar hizmet almak istiyor” diye konuştu.

 

“’BEN’ DEĞİL, ‘BİZ’ DEMELİYİZ” 

 

“AK Parti benimle ya da bensiz Çerkezköy’ü kazanır” diyen Dönmez, “’Ben’ değil ‘biz’ demeliyiz. Ben merkezli bir düşünce yapısının yanlış olduğuna inanıyorum. Hiç kimse ‘bana adaylık verilmedi’ deyip kenara çekilmemeli. Partimiz için mücadele etmeli. Ben aday kim gösterilirse onun yanında olacağım. 2019 seçimlerinde Sayın Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye Başkanı Adayı gösterildiğinde hiç kızmadan, küsmeden onun yanında oldum, onun kazanması için çabaladım. Çerkezköy’de partimizden aday adayı olan arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli. Aday gösterilmemem durumunda aday gösterilen arkadaşımın yanında olacak, kazanması için mücadele edeceğim. Siyasetçilerin sıklıkla dile getirdiği bir söz vardır: ‘Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır’ Benim de yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Nasıl geçtiğimiz seçimlerde kimseye kırılıp, küsmediysem bu seçimde de küsmeyeceğim” ifadelerini kullandı. 

 

“ÇERKEZKÖY, ATATÜRK VE ÖZTRAK CADDESİ’NDEN İBARET DEĞİL”

 

Çerkezköy’ün en büyük eksikliği olarak trafik keşmekeşliği, otopark sorunu ve yeşil alan eksikliğini sıralayan Dönmez, “Küçük sanayi sitesi de kesinlikle yenilenmeli, Çerkezköy’e yakışır bir hale getirilmeli. Ayrıca Çerkezköy sadece Atatürk ve Öztrak Caddesi’nden ibaret değil. En büyük mahalle olan Kızılpınar’da birçok sorun var. Üst katlara su çıkmıyor. Önceden belde olan Veliköy’de ciddi eksiklikler var, en büyük sorun da altyapı. Sosyal yaşam alanlarının ve merkezlerin eksikliğini saymıyorum bile. Gençlere yönelik hizmetler oldukça yetersiz. Yüzme havuzu 6 yılda bitirilebildi. Düğün salonu eksikleri de var. Şehrin dışına açık hava düğün salonu yapılabilir” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY’DE BOTANİK PARK VE HOBİ BAHÇESİ YOK” 

 

Botanik park ve hobi bahçelerinin eksikliğine de değinen Dönmez, “Çerkezköy’de yeşil alan yok denecek kadar az. İlçemize botanik park ve hobi bahçeleri yapılmalı. Bu çok büyük bir eksiklik” dedi. Belediyelerin toplu konut yapma imkanlarının olduğunu da belirten Dönmez, “Bu konuda baya bir araştırma yaptım. Dar gelirli ve ihtiyaç sahipleri için kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli” diye konuştu. Vatandaşların taleplerine önem verilmesi, göz ardı edilmemesi gerektiğinin de altını çizen Dönmez, “İnsanların dertleriyle dertlenmek gerekiyor. Vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak önceliğimiz olmalı” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞ YENİ YÜZLER GÖRMEK İSTİYOR” 

 

Vatandaşların yeni yüzler görmek istediğini, her seçim döneminde aynı kişileri görmek istemediğini de ifade eden Ali Dönmez, “Aday olan kişinin kadrolarını da iyi seçmesi gerekiyor. Kadrolar gerçekten çok önemli. Belediye Meclis Üyesi olacak kişilerin de donanımlı ve nitelikli olması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Çerkezköy halkının hak ettiği yatırımları göremediğini ve bu durumdan şikayetçi olduğunu kaydeden Dönmez, “Cumhuriyet Halk Partisi, kimi aday gösterirse göstersin Çerkezköy’de Cumhur İttifakı kazanacak. Seçimin ilk hediyeleri de Çerkezköy’e gelecek olan hızlı tren ve Çerkezköy’ün il olması olacak” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *