[ad_1]

Mahmut Göçmez, Nihat Mıstık, Ömer Güner, Mikail Çelik ve Taner Bahar’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından 2 ek gündem maddesinin gündeme alınmasıyla devam etti. 

 

 

 

 

MECLİS TATİL AYI BELİRLENDİ

 

Toplantının ilk gündem maddesinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün engellilere yapılan yardım hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Özel Kalem Müdürlüğü’nün diğer kuruluşlarla İlişkiler hakkındaki yazısının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından belediye meclis tatil ayı kararı alınması hakkındaki talep görüşülerek, meclis tatil ayı Ağustos olarak belirlendi. 

 

 

 

 

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde gizli oylama ile Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu Üyeliklerine CHP Grubundan Cevdet Aykaç, Gülten Altay, Serdar Ürkmez, AK Parti Grubundan da Adem İçli ve Hüseyin Karaca seçildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 7 adet dolu kadrolarda derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Afet İşleri Müdürlüğü’nün Görev, Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresi de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Toplantı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün parka İsim verilmesi hakkındaki müzekkeresinin görüşülmesi ile devam etti. Bir önceki Meclis toplantısında Bağlık Mahallesi’nde bir parka verilen Mete Demir isminin sehven hatalı olduğu belirtilerek iptal edilirken, söz konusu parka Mete Demir Şengöz isminin verilmesine oy birliği ile karara bağlandı. 

 

“NEDEN İHTİYAÇ DUYDUK?”

 

 İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması konulu yazısının görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün 175 milyon TL kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi talebi görüşüldü. Gündem maddesiyle ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “175 milyon liralık bir kredi talebiniz var. Bunu biraz açmanızı istiyoruz. Neden kredi talebimiz var? Ne hedefliyoruz, neden ihtiyaç duyduk?” dedi. Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, “Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün devam eden ihaleleri var. Bu ay ya da Şubat ayında bitecek olanlar var. Onların finansmanı için Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün kredi talebi var” açıklamasını yaptı. Meclis Başkanı Cengiz Memiş de “Bunun tamamını kullanıp kullanmayacağımız belli değil. Geçen dönem de yetki almıştık. Pek kredi kullanmadık. İhalelerin bitiminde yaşayabileceğimiz sıkıntılar için önden böyle bir kredi onayı almak istedi arkadaşlarımız” dedi. 

 

“BU SÜREÇTE ÇERKEZKÖY’Ü DE UNUTMAMASI GEREKİYOR”

 

Bunun üzerine yeniden söz alan Adem İçli de “2024 Mahalli İdareler seçimlerine 3 ay kaldı. Şubat ve Mart meclislerimiz var. Görevimizin sonuna geldik. Anlamadığımız bir konu var. Belediyenin ne kadar arazi sattığını görüyoruz. Yaklaşık 400 milyon lira civarında bir arsa satışınız oldu benim takip edebildiğim kadarıyla. Düzenli olarak da hisse satışlarımız devam ediyor. Buradan da bir gelir geliyor. Yaptığınız işlerle ilgili konuşulacak çok konu var ama sayın başkan burada yok. Kendisi aday adaylığı süreci yaşıyor. O yüzden 2 aydır meclisimize gelmediği için çok da soru soramıyoruz. Biliyorum ki sorduğum soruların çoğu cevapsız kalacak. O yüzden de çok soru sormuyorum. Seçim sürecinde sayın başkan ilçe ilçe geziyor, reklam afişlerinde boy gösteriyor. Kendisi şu anda Çerkezköy Belediye Başkanı. Halkın yetkilendirdiği bir belediye başkanı. 2 meclistir göremiyoruz kendisini. Her yerde seçim çalışması yapıyor. Çıktığı yolda başarılar dileriz. Ama bu süreçte Çerkezköy’ü de unutmaması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Çerkezköy sahipsiz kalmamalı. Çerkezköy sorularına cevap bulmalı. Kredi talebinin cevaplandırılması lazım. Hiçbir ihalenin bedeli gününde ödenmemiştir, 6 ay 1 sene ödeme bekleyen müteahhitlerimiz, yüklenici firmalar olmuştur. Kalmış 2 ay, böyle bir talebin gelmesi çok uygun değildir. 140 tane arsa satışı onayı almıştınız meclisten. Bu paralar nerede? Hangi yatırımları yaptınız? Atatürk ve Öztrak Caddesi’nden 2 yıl çıkamamış bir yönetim anlayışınız vardı. Ambardere’ye yaptığınız asfaltın bir ayda ne hale geldiğini, yaptığınız kaldırımların ne halde olduğunu görmenizi istiyoruz. Bu kadar arsa satıp da tekrar kredi borçlanması, hele hele seçimlere 2 ay kala böyle bir borçlanma talebinin ne kadar etik olduğu da tartışma konusudur” dedi. 

 

“100 MİLYON LİRALIK BORÇ VAR”

 

İçli, “Çerkezköy Belediyesi’nin ne kadar orantısız ve gerçek dışı bütçelerle yönetildiğini daha önce de defalarca söyledik. Ama görüyoruz ki her mecliste bir konu bizi haklı çıkarıyor. Ama vatandaşımız üzülmesin. Haklarını korumaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah bu kredilere gerek kalkamadan iştiraklarla nasıl bir Çerkezköy Belediyesi yönetileceğini, Cumhur ittifakı belediyeciliği ile tanıştırıp Çerkezköy’e nasıl hizmet yapılacağını da göstermek istiyoruz” diye konuştu. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın görevinin başında olduğunu söyleyen Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş, “Bugün de bir yakınının cenazesi nedeniyle aramızda değil. Kamuda devam esastır. Biz de burasını devraldığımızda bütçenin yüzde 120’si oranında borçla devralmıştık. Bugün Çerkezköy Belediyesi’nin hiç borcu yoktur, banka borcu anlamında söylüyorum. Bütçesi de 1.5 milyar liradır” derken, belediyenin borcuyla ilgili açıklama yapan Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, “156 milyon lira kesinleşmiş borç var. Bunun 50 milyonu şu anda finanse edilebilecek durumda. 100 milyon lira civarında, yani gerçekleşen bütçenin yüzde 10’u bile değil” dedi. AK Partili Adem İçli, “Madem borcumuz yok neden borçlanmaya gidiliyor” derken İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Kar da geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiği Tahterevalli Siyaseti söylemini bir kere daha dile getirdi. 

 

“KİMSE BİZE SİYASET DERSİ VERMESİN”

 

Mecliste adaletin sağlanması için diğer partilerin de dikkate alınmasını talep eden Kar, “Hem borcumuz yok diyorsunuz hem ek bütçe diyorsunuz. İhtiyaç olmazsa çekilmemeli” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Habip Çelik de “İhtiyaç halinde kullanacağız, yoksa kullanmayacağız dediniz. Ama  daha önce 50 milyon TL’lik krediyi kullandık” dedi. Adem İçli de Mehmet Kar’ın ‘Tahterevalli siyaseti’ sözlerine cevap vererek “Biz siyaset yapmıyoruz. Çerkezköy’ün menfaatlerini konuşuyoruz. Hepiniz konuşabilirsiniz, konuşmalısınız. Bizim amacımız Çerkezköy. Siyaset yapılması gerektiği zaman da en iyisini yaparız. Kimse bize siyaset dersi vermesin” dedi. Konuşmaların ardından oylamaya sunulan “175 milyon liralık kredi için yetki talebi’ konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün taşınmaz satışı hakkındaki müzekkeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarına havale edilirken, Meclis gündemine sonradan ilave edilen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün gelir tarifesinin bazı maddelerinde değişiklik yapılması talebi Tarife Komisyonu’na havale edildi. 

 

MECLİS CUMA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 758 ada 19 parselde bulunan 35 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 684 ada 13 nolu parselde bulunan 164,16 metrekarelik belediye hissesi ve Veliköy Mahallesi 578 ada 8 nolu parselde bulunan 48 metrekarelik belediye hissesinin satış talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının ikinci oturumu 5 Ocak Cuma günü saat 15.00’te yapılacak. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *