İstanbul’un sanat sahnesine yenilikçi ve renkli bir soluk getiren sanatçı ve tasarımcı LeoLunatic, kreatif serüvenine bir yenisini daha ekliyor. İkonikpanda, Roma ve Grek büstleri ile İstanbul sokaklarına damgasını vurmuş ve dünya çapında büyük bir kitleye ulaşan sanatçı ilk solo sergis i‘’Leo in Crimeland’’ 16 Ocak’ta MERKUR’de izleyicileri ile buluşmaya hazırlanıyor.

1987 yılında Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde doğan Leo Lunatic, 1998 yılında İstanbul’a taşındığında şehrin duvarlarını ve trenlerini renkli sprey boyalarla süsleyerek sanat yolculuğuna başladı. Eserlerini çoklu ortamlarda üreterek ve birçok önde gelen marka ile işbirlikleri gerçekleştirerek kentsel sanat sahnesine katkıda bulunuyor.

Leo Lunatic, en bilinen figürü “Panda” ile 2013 yılında İngiliz The Guardian dergisi okurları tarafından “Dünyanın En İyi 15 Graffiti Sanatçısı” arasında gösterildi. O zamandan beri Nike, Puma, Converse, Tommy Hilfiger, Mavi, Levi’s, GRMY, Les Benjamins, Warner Bros, Guinness gibi birçok önemli markayla işbirliği yapan sanatçı, aynı zamanda TEB, Yapı Kredi, H&M, Mini Cooper, Turkcell, YOO Mimarlık, İstanbul ’74, Soho House İstanbul gibi markalarla da sanat yolculuğu sırasında birçok işbirliği gerçekleştirdi.

Sanatçının eski ile yeni, modern ile antik arasında kurduğu denge, sadece kendi bakış açısını yansıtmakla kalmıyor; aynı zamanda bin yılı aşkın süredir çeşitli kültürlerin harmanlandığı günümüz İstanbul’unu da yansıtıyor. 2015 yılında çalışmalarını Türkiye’nin ötesine taşıyan LeoLunatic, kısa sürede dünya çapında tanınan bir sanatçı haline gelerek sanatsal izlerini Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Portekiz, İspanya, Almanya, Romanya, Yunanistan, Rusya ve benzeri ülkelerde bırakmaya başladı.

Deneysel bir sanatçı olarak, sanat ve onun çok disiplinli alanları konusundaki sınırları zorlamaya devam ediyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *