[ad_1]

Trakya’daki oda ve borsa başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Kırklareli illerinde faaliyet gösteren oda ve borsalarımızın ortak olduğu Trakya ABİGEM’in en önemli hedefi; Danışmanlık, Proje Geliştirme ve Eğitim faaliyetleri ile bölgemizdeki işletmelerin rekabet gücünün arttırılmasıdır” dedi. 

 

 

 

 

“İŞ GELİŞTİRME DANIŞMANLIĞI DA SUNUYOR”

 

TOBB’un bir projesi olarak başlayıp tüm Türkiye’ye yayılan ABİGEM’lerin TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun gözünde ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Günay, “ABİGEM’ler 19 ilimizde faaliyete geçmiş, bugün 7 ilimizde sürdürebilir olmuştur (Trabzon, Konya, Doğu Marmara, Denizli, Doğu Akdeniz, Trakya ABİGEM). Trakya ABİGEM kurulduğu günden bu yana Oda ve Borsalara, bölgede yatırım düşünen girişimcilere ve faaliyet gösteren işletmelere yönelik iş geliştirme danışmanlığı da sunmaktadır” diye konuştu. 

 

KAZANDIRILAN TOPLAM KAYNAK 130 MİLYON TL

 

Trakya ABİGEM’in 95 adet Kalkınma Ajansı projesi, 12 adet Avrupa Birliği Projesi, 73 adet KKYDP projesi ürettiğini, 139 adet KOSGEB Projesi ve 3 adet Tübitak Ar-Ge projesi geliştirdiğini dile getiren Günay, “Bölgede ki Oda ve Borsalara, faaliyet gösteren işletmelere yönelik kazandırılan toplam kaynak 130 milyon TL’dir. Trakya ABİGEM’in kurucuları olarak kurumlarınızın ve üyelerinizin faaliyetleri ve ihtiyaçlarında ABİGEM’den daha fazla yararlanması ve ABİGEM’in daha fazla üyemiz tarafından tercih edilmesi için bizlerinde gerekli gayreti göstermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Günay’ın konuşmasının ardından 2022 yılı faaliyetleri ve gelişmeleri değerlendirildi.

 

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *