[ad_1]

Tekirdağ’da, terörle mücadele kapsamında önemli bir adım atıldı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Tekirdağ merkezli Van, Şırnak ve İstanbul olmak üzere toplam 4 ilde PKK/KCK terör örgütüne sempati duyan ve örgüte yardım ve yataklık eden kişilere yönelik olarak düzenlenen Şafak Operasyonunda, terör örgütünün Trakya yapılanmasına büyük bir darbe vuruldu.

 

 

 

 

18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Tekirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri tarafından yürütülen operasyonda aralarında bölücü terör örgütü PKK sempatizanları ve bazı sözde partilerin Tekirdağ il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

 

 

 

 

ÖRGÜTSEL DOKÜMANLAR ELE GEÇİRİLDİ

 

Zanlıların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 1 yıldır sürdürdüğü titiz çalışmaların bir parçası olarak değerlendirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında Tekirdağ Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki sorgulamalarının ardından, 16 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenlerden E.B., R.A., C.T., A.Ö., H.O., E.A.D. ve E.E. tutuklanırken, 9 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *