[ad_1]

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantı, Kur’an-ı Ketim tilaveti ile devam etti. Cuma ve Cumartesi günü vatan için hayatını feda eden 12 şehidimizin isminin tek tek okunduğu toplantının açılışında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, “İstişare bir konuyu gerekli görüş açılarına sunmak, başkalarının görüşlerini almak ya da bir konuda harekete geçmeden önce fikir danışma, fikir alışverişinde bulunma manasına gelir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak istişare kültürüne önem veren bir teşkilatız. Yapacağımız bütün işlerde, bizden önce görev yapan, belli bir tecrübeye sahip olan ağabeylerimize, başkanlarımıza danışıyoruz. Böyle bir istişare kurulumuz var. Bugün de toplanma eğilimini güçlendirelim ve ittifak üzerine genel merkezimizin tutumunu sizlerle paylaşalım istedik” diyerek toplantıya katılan herkese teşekkür etti. 

 

 

 

 

“TERÖRE, TERÖRE DESTEK VERENLERE LANET OLSUN”

 

Cuma günü 6, Cumartesi günü de 6 Mehmetçiğin şehit düştüğünü anımsatan Berber, “Şehirlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine de başsağlığı diliyorum. Teröre, teröristlere destek verenlere, teröristlere selam yollayanlara lanet olsun. Bilge liderimizin de dediği gibi teröristlere ve destekçilerine açık açık söylüyorum. Ölünüzü dirinizi, bir gün hepinizi, her gün birinizi, müstahak olduğunuz sonuçlarla billahi yüzleştireceğiz. Teröristlere, terör sevicilere ve teröristlere selam yollayanlara bunu buradan ifade etmek istiyoruz. Sonuçları değişmeyecektir” diye konuştu. 

 

“YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLERE HAZIRIZ”

 

Berber, “Bizlerin üzerine düşen bu terör sevicilerin, teröristlere selam yollayanların bulunduğu belediyeleri almak için Cumhur İttifakı olarak canla başla çalışmaktır. Biz kararlıyız. Çerkezköy’de cumhur ittifakı olarak belediyeyi kazanacağız ve teröristlere selam söyleyenlere gerekli dersleri de bu şekilde vereceğiz. Yaklaşan yerel seçimlere hazırız. Allah’ın izniyle de başaracağız. Bir ölür bin diriliriz. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“EN ÖNEMLİ PROJELERİMİZDEN BİRİ MESLEK HASTALIKLARI HASTANESİ OLACAK”

 

İlçe Başkanı Fatih Berber’in konuşmasının ardından MHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Adnan Akan, Ahmet Aydeniz ve Recep Çalışkan tek tek söz alarak kendilerini tanıttı. Başkan Aday Adayı Adnan Akan, “Nasip olur da başkan olursak en önemli projelerimizden bir tanesi de meslek hastalıkları hastanesi ihdas etmek olacak. 25 yıl işçilik yaptım, işçi aleminin, iş aleminin sıkıntılarını çok iyi biliyorum” dedi.  

 

 

 

 

“BU DAVANIN BİR NEFERİ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM”

 

Diğer bir başkan aday adayı Ahmet Aydeniz de yaklaşık 7 yıl içe başkanlığı yaptığını ifade ederek, “1978 yılında Erzurum Merkezde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimden sonra Atatürk Üniversitesi İnşaat Teknolojisi bölümünden mezun oldum. Anadolu’dan gelen birçok insanımız gibi biz de Çerkezköy’e geldik, buralı olduk. 2013 yılında o dönemki ilçe başkanımız Koray Önsel’in davetiyle ilçe yönetimine katıldım. 12 yaşında Ülkü Ocaklarıyla tanışıp bu davanın bir neferi olmanın gururunu yaşıyorum. Yaklaşık 31-32 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir neferiyim. 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde de partimizin, teşkilatımızın, genel merkezimizin uygun görmesiyle Milliyetçi Hareket Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu yaptım. Bizler kaderin üstündeki kadere iman etmiş kişileriz. Gönlümüz, temennimiz bu salondaki aday adaylarımızdan birisine adaylığın nasip olması ve Çerkezköy Belediyesi’ne Milliyetçi Hareket Partisi’nin üç hilalli sancağının asılmasıdır. Cumhur İttifakının başarısı güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi’nden geçer. Bugün de Çerkezköy Teşkilatımızın hazır olduğunu gösterdiniz” ifadelerini kullandı. 

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

Aydeniz, “Cumhur İttifakı, yerel seçimde Allah’ın izniyle Çerkezköy’ü iş bilmeyenlerin, terör sevicilerinin, teröriste terörist diyemeyenlerin elinden alacaktır. Bizler liderin işaret ettiği hedefe bakan dava adamı olmaya çalışıyoruz. O yüzden ‘kim adaymış, kim aday olacakmış’ bizim için çok da değişmiyor. Bizler Cumhur İttifakının başarısı için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

 

 

 

 

“10 YILDIR MHP’DE AKTİF SİYASET YAPIYORUM”

 

Ahmet Aydeniz’in ardından Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Recep Çalışkan konuşma yaptı. Tüm şehirlerimize Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Çalışkan, “Bu seçimde kazanan başkan 1-2 puan farkla bu seçimi kazanacak, kaybeden 1-2 puan farkla kaybedecek. Biz Cumhur İttifakı olarak iyi bir başkan adayıyla çıkarsak bu farklı çok farklı bir şekilde kapatacağımızı düşünüyorum. Ben doktor Recep Çalışkan olarak Cumhur İttifakının adayı olursam seçimde kazanma yönünde katkım olacağına canı gönülden inanıyorum. İnanmasam zaten burada olmazdım” diye konuştu. 10 yıldır MHP’de aktif siyaset yaptığını söyleyen Çalışkan, “İki genel seçimde aktif olarak bulundum. Aktif olarak katılmadıklarımda da adaylarımızla birlikte sahalardaydık. Bu bizim görevimiz. Biz görev adamıyız. MHP’de başladığım siyaseti MHP’de tamamlamaya kendimi şartlandırdım. Göre ne olursa olsun duygu ve düşüncelerimde değişme olmaz” dedi.

 

“MİNNET BORCUM YOK”

 

15-16 yaşlarında okul masraflarına katkıda bulunmak üzere belediyede 2 yaz amelelik yaptığını söyleyen Çalışkan, “Belediyenin nasıl çalıştığını da görmüş oldum. O yaşlarda bile içinizde ‘acaba biz de bu yönetimde faydalı olabilecek bir durumda kendimizi addedebilir miyiz’ diye bir hayalim oldu. Devamında 28 yılı Çerkezköy’de olmak üzere 30 yılı aşkın süre Türkiye’nin farklı yerlerinde devlet hastaneleri ve özel hastanelerde hekimlik yaptım. Onların derdine derman olmaya çalıştım. Bizim zaten sorunları çözmeyle ilgili bir altyapımız var. 24 yaşında başhekimlik ve aynı zamanda Sağlık Grup Başkanlığı da yaptım. 28 yıldır Çerkezköy’de hizmet ediyorum. 2007 yılında 8 doktor arkadaşımızla birlikte ilki Çerkezköy’de olmak üzere, şu anda Çorlu’da da aktif olan, içerisinde 800 tane insanın çalıştığı, evine ekmek götürdüğü bir sağlık kuruluşunun girişimini yaptık. 7 yıl da başhekimlik yaptım. Bu süreçte İşletme Fakültesi’ni de bitirdim. Defalarca arkadaşlarımızla birlikte yönetici eğitimi seminerlerine katıldık. Bütün bunların sonucunda iyi bir belediye başkan adayı, olursam da iyi bir belediye başkanı olacağıma içimden kanaat getirdim. 28 yıldır olduğu gibi bugün de ben Çerkezköy sokaklarında gururla yürüyüp tanıdığım pek çok insanın elini sıkabiliyorum. Gerek ailem, gerek işim, gerek mesleğim, gerek özel hayatımla ilgili hiç kimseden olmayacak bir şeyi istemediğim için minnet borcum yok. Sokağa çıktığımda hiç kimseye ödenmemiş bir borcum olmadığı için kimseye minnet duymadan gururla Çerkezköy’ümüzde yürümenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi. 

 

 

 

 

“KALICI OLAN ÇERKEZKÖY’DÜR”

 

Silivri’yi örnek gösteren Çalışkan “Başarılarıyla Silivri ‘de halkın gönlüne kazınan bir MHP yönetimi var. Hayalim Çerkezköy’de de MHP düşüncesi içinde olan bir yönetimi bir sonraki başkan adayıma gururla teslim edeceğim bir belediye başkanı olmaktır. Koltuklar insanlara kendisinden bir sonraki liyakatli insana teslim edilmek üzere verilmiş emanetlerdir. Orada olduğunuz sürece siz bir memursunuz. Yapacağınız iyi hizmetler sizin gelecekte torunlarınıza anlatacağınız gururlu anlardan başka bir şey olamaz. Kalıcı olan Çerkezköy’dür. Kalıcı olan Çerkezköy’de bizim başlatacağımız ve bizden sonrakilerin devam edeceği Milliyetçi Hareket Partisi yönetimidir. Ben doktor Recep Çalışkan olarak kendimi bildim bileli Türk milliyetçisiyim, böyle doğdum, böyle öleceğim. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

 

 

“CHP’NİN YÖNETİCİLERİNİ KINYORUM”

 

MYK Üyesi Koray Önsel de toplantıda yaptığı konuşmada “Önümüzde mahalli idareler seçimleri var. Cumhur İttifakının, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çerkezköy’de seçimi kazanamama ihtimali olmadığını düşünerek şimdiden hepsi birbirinden kıymetli belediye başkan aday adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi. 12 Mehmetçiğimizin şehit düşmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir bildiri yayınlandığını, bu bildiriye MHP, AK Parti, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi gruplarının imza attığını ifade eden Önsel, “Ancak CHP ile DEM parti imza atmadı. Atatürk’ün kurduğu siyasi partiyim diye yıllardır Atatürk’ün üzerinden siyaset yapmaya çalışan bir siyasi partinin bugün gelmiş olduğu duruma hepimiz şahit oluyoruz. Bu açıkçası hepimizi yaralıyor. Siyasetin ötesinde Türkiye’de yaşayan kim olursa olsun, bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlanmış olan herkesin Türk, Kürt, Çerkez, Sünni, Alevi, dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun herkesi yaralamıştır. CHP’nin yöneticilerini kınıyorum. Terörü lanetleyemeyen, bu memleketin evlatlarına kurşun sıkan, memleketin birliğini, dirliğini bozmaya, bölmeye çalışan, terör örgütü mensubu hainlere karşı duramayan, maddi manevi destek olan, teröriste terörist diyemeyen kim varsa hepsini lanetliyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

SERT TEPKİ GÖSTERDİ

 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın, “Öcalan’a yönelik tecrit ve Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim’de, ne Türkiye’de huzur, umut, demokrasi olur” sözlerine de sert tepki gösteren Önsel, “Biz bir kez daha buradan bu hainlere, cevap vermek istiyoruz. Biz Tekirdağ’da rahat uyuyoruz. Biz Tekirdağ’da aslanlar gibi dimdik duruyoruz. Burada ne kadar hain varsa, burada ne kadar teröriste karşı duramayan varsa elbet bunun cevabını vereceğiz. Cevap veremeyenlere, bir oy uğruna, bir belediye başkanlığı, bir meclis üyeliği, bir milletvekilliği, bir seçim kazanma uğruna bunlara karşı duramayanlara ilk adım olarak 31 Mart’ta hep beraber cevabını vereceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Bunlara gereken cevabı vermek zorundayız. Bugün teröriste terörist diyemeyen kim varsa bunun karşısında duracağız. Biz Tekirdağ’dayız. Gelsinler, bizi burada bulsunlar” dedi. 

 

“BU HAREKETİN MENSUBU OLMAKTAN İFTİHAR EDİYORUZ”

 

Bu coğrafyada yaşamanın zor olduğunu söyleyen Önsel “Bu coğrafyada yaşamanın bedelini biz ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Bu memleket, bu coğrafya yine bizim olsun diye, evlatlarımıza, torunlarımıza güzel bir gelecek bırakabilmek adına binlerce şehit verdik. Dünyada nerede biz mazlum varsa Türk askeri orada mücadelesini veriyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. İnşallah bizler mücadelemize devam edeceğiz. 9 Şubat 1969’da kurulmuş, 54 yıllık mazisine binlerce şehit sığdırmış, mağdur olmuş, mağrur olmuş bu siyasi hareketin mensubu olmaktan iftihar ediyoruz. Allah’a hamdolsun ki bizler dünyaya Türk olarak geldik, Türk olarak hayatımızı sonlandıracağız” diye konuştu.

 

“EĞİLMEYECEĞİZ, BÜKÜLMEYECEĞİZ”

 

Siyaseti oy için yapmadıklarını ifade eden Önsel, “Her şey oy, mevki, makam için değil. Bugün oyumuz düşük olur, yarın yükselir. Bugün belediyeyi kaybederiz yarın kazanırız. Ama eğilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz, doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Çünkü bizler bu makamlarda otururken, binlerce şehidimizin kanının olduğu o emanet koltuklardaki ağırlığı, onların omuzlarımızdaki ağırlığını biliyoruz ve bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Bugün seçim için bir yerlere selam gönderenlere, bir yerlerden icazet almadan hareket edemeyenlere hep beraber cevabımızı vereceğiz” dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet etme sisteminin yere sağlam basması için Cumhur İttifakının yerel seçimlerden de alnının akıyla çıkması gerektiğini ifade eden Önsel “Bizler Tekirdağ özelinde mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

 

 

 

“HİÇBİR NEFSİ DUYGUMUZ DAVAMIZIN ÜZERİNDE DEĞİLDİR”

 

Toplantıda son konuşmayı MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin yaptı. Cumhur İttifakının anlaşamayacağı, uzlaşamayacağı hiçbir konunun kalmadığını ifade eden Şirin, “Bizim aramıza fitne sokmak isteyenler, aramızı açmak isteyenler olacaktır. Nefsi duygularımıza kapılmayalım. Hiçbir nefsi duygumuz partimizin, teşkilatımızın, davamızın üzerinde değildir. Bize liderimiz ne emir verirse sokağa çıkıp son güne kadar çalışmaya devam edeceğiz ve Milliyetçi Hareket Partisi ile cumhur ittifakını en güzel şekilde temsil edeceğiz. İnşallah Çerkezköy Belediyesi’ne Milliyetçi Hareket Partisi, cumhur ittifakı bayrağını dikeceğiz” dedi. 

 

“BİZ TERÖRİSTE HER YERDE TERÖRİST DİYORUZ”

 

Şirin, “Biz teröriste Çerkezköy’de de terörist diyoruz, Muratlı’da da terörist diyoruz, Diyarbakır’da da terörist diyoruz. Bizim için yer, mekan, zaman fark etmiyor. Selahattin Demirtaş teröristtir. Biz sonuna kadar bunu her platformda ifade edeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi oy kaygısı, belediyeyi kaybetme kaygısı olan bir parti değil. Biz Türk şiarında, Türklük şuurunda ilerleyen bir siyasi davayız” diye konuştu. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın sözlerine MHP İl Başkanı Şirin de sert tepki göstererek, “Kendisine hodri meydan diyoruz. Ölünüzü dirinizi, her gün birinizi, bir gün hepinizi müstahak olduğunuz sonuçlarla yüzleştireceğiz” dedi.

 

“MHP, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMİNATIDIR”

 

 Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olduğunu söyleyen Şirin, “Lider Ülke Türkiye vizyonunda da elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bize verilen görevlerle sokağa çıkıp alnımızın akıyla çalışıp Tekirdağ’da 4 olan Cumhur ittifakı belediyesini inşallah 8 adet yapacağız. İnşallah Büyükşehir Belediyesini de kazanacağız. Geçen seçimlerde Çerkezköy’ü çok ucuz bir farkla kaybetmiştik. Aynı şekilde Muratlı’da da çok ucuz farklarla kaybedilmişti. Bu seçim inşallah daha iyi çalışarak Cumhur ittifakı belediyelerinin sayısını artıracağız. Teşkilatımızın birlik ve beraberliğine önem vereceğiz. Dün bizi yarı yolda bırakıp gidenler bugün bize yaptıklarının cezasını çekiyorlar. Türkiye’nin her yerinde toplu istifalarla sallanıyorlar. Liderimizin dediği gibi bu dava dualı davadır. Bu dualı davaya bulaşan hiç kimsenin hakkında hayır gelmez. İnşallah çalışıp liderimizin emrinde teşkilatımızın hizmetinde tüm Türkiye’de başarılı bir MHP vizyonu çizeceğiz” diye konuştu. İl Başkanı Şirin, Hüseyin Nihâl Atsız’ın “Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü. Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü” dizeleriyle konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından toplantı sona erdi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *