[ad_1]

İnert veya tehlikeli atık malzeme statüsünde bulunan malzemeleri bertaraf etmek için geri dönüşüm tesisine vermek yerine, üç kuruş para kazanmak uğruna insanların geleceğini tehlikeye atarak bu atık malzemeleri toprağın altına gömmek isteyen vicdansızlara  jandarma ‘dur’ dedi. 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve Zabıta Müdürlüğü’nden aldıkları dolgu izniyle Bahçeağıl Mahallesi’ndeki ticari bir inşaat alanında çalışma yapan bir inşaat ve hafriyat firması tarafından, dolgu alanına kimyasal şişeler ve variller gibi tehlikeli atık malzemelerin gömüldüğü ihbarını alan güvenlik güçleri ve zabıta ekipleri bölgeye giderek olayı görüntüleyip burada tuttukları tutanakla hafriyat çalışmasını durdurdular. 

 

ALINAN NUMUNELER TAHLİLE GÖNDERİLDİ

 

Toprağa gömülen malzemeler kepçelerle çıkarılarak imha edilmek üzere geri dönüşüm tesisine gönderilirken, sahadan alınan numuneler tahlile gönderildi. İnşaat ve hafriyat firmasıyla ilgili kamuyu yanıltıcı bilgi vermek, atık malzemeleri usulüne aykırı bir şekilde gizlice izinsiz olarak imha etmeye kalkışmaktan işlem yapıldı. Konuyla ilgili Tekirdağ Valiliği İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkililerinin de soruşturma başlattığı ve bu firmanın diğer işlerini de mercek altına aldığı öğrenildi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *