[ad_1]

Edirne’nin Enez ilçesinde Özkan Günenç aday gösterilirken, İpsala’ya bağlı Yenikarpuzlu Beldesi’nde Ahmet Köprü, Meriç ilçesine bağlı Subaşı Beldesi’nde Ersöz Zümbül aday gösterilirken, Edirne ve Kırklareli’nde toplam 13 seçim çevresinde de önseçim kararı alındı. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde 4’ü büyükşehir, 6’sı il belediyesi olmak üzere 226 yerde belediye başkan adaylarını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden aday gösterilmesi kararlaştırılırken, Balıkesir’de Eski Milletvekillerinden Ahmet Akın, Bursa’da Nilüfer Belediye Eski Başkanı Mustafa Bozbey aday gösterilmişti. 

 

TRAKYA’DA 14 ADAY BELİRLENMİŞTİ

 

Edirne’nin Lalapaşa ilçesi, Süloğlu ilçesi, İpsala ilçesine bağlı Esetçe Beldesi, Keşan ilçesine bağlı Beğendik ve Yenimuhacir Beldeleri, Meriç ilçesine bağlı Küplü Beldesi, Uzunköprü ilçesine bağlı Kırcasalih Beldesi, Kırklareli’nin Vize ilçesi, Babaeski ilçesine bağlı Karacahalil Beldesi, Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey, Büyükkarıştıran ve Evrensekiz Beldeleri ile Merkez Kavaklı Beldesi ve Merkez Üsküp Beldesinde de adaylar açıklanmıştı. 

 

EDİRNE’DE 3 ADAY DAHA BELİRLENDİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi 126 adayını daha belirlerken, 35 seçim çevresinde ise ön seçim kararı alındı. Edirne’nin Enez ilçesinde Özkan Günenç aday gösterilirken, İpsala’ya bağlı Yenikarpuzlu Beldesi’nde Ahmet Köprü, Meriç ilçesine bağlı Subaşı Beldesi’nde Ersöz Zümbül aday gösterildi. 

 

35 SEÇİM ÇEVRESİNDE ÖNSEÇİM KARARI ALINDI

 

Edirne’nin Keşan ilçesi, Kırklareli’nin Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Pehlivanköy, Pınarhisar ve Merkez ilçeleri ile Babaeski’ye bağlı Alpullu ve Büyükmandıra Beldeleri, Merkeze bağlı İnece Beldesi, Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca Beldesi ile Vize ilçesine bağlı Çakıllı ve Kıyıköy Beldelerinde ise önseçim kararı alındı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *