[ad_1]

 

Yıllardır Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanında yer aldığını, O’nun Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmasının ardından kendisinin de Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyleyen Cengiz Memiş, “Bizim bizden sonrası için de arkadaşlarımızın olması, iddialı olmaları güzel. İyi şeyler iyi insanlarla yapılır. Mükemmel iler de farklı kültürden farklı yerlerden insanlarla yapılır” dedi. 

“ÇERKEZKÖY SON 10 YILDA SIÇRAMA YAPTI”

Çerkezköy’ün son 10 yılda sıçrama yaptığını söyleyen Belediye Başkan Aday Adayı Cengiz Memiş, “Önceden insanlar Çerkezköy’de yaşamak istemezdi. Çerkezköy’de siyaset körlüğü vardı. Çocuklar için park yoktu. Ama bugün geldiğimiz noktada insanlar İstanbul’dan, diğer şehirlerden buraya gelip, burada ev alıp, buraya yatırım yapıyorlar. Çerkezköy’ün gelişmesine, yenilenmesine katkı sunuyor bu. Bir taraftan kültürel ve spor anlamında da çalışmalar var. Ama benim gözlemim şu, bizi Tepe’de bir tane kreşimiz var. 50 kişi alıyoruz, 50 kişi daha arıyor. Yaptığımız işler çok güzel. Bunları yaygınlaştıracağız. Veliköy’de şu anda eski belediye binasının tadilatını yapıyoruz. Oranın bir katını ihtiyacı olan insanların çocukları için kreş yapıyoruz. Önceliğimiz mevcut imkanların her yere ulaşmasını sağlamak olacak. İkincisi de Çerkezköy’ün içine ciddi yatırım yaptık. Bundan sonra kaynakları biraz daha mahallelere yaymak gerekecek. Esasında göçün ana noktalarını geleceğe hazırlamak için çalışmalarımız olacak. Aday adaylığı sürecinde oturup proje proje yazmış değiliz. Ama Çerkezköy’ün geleceğine bakış açım bu” diye konuştu. 

“ORASININ İMARA AÇILMASI ELZEM VE ÖNCELİKLİ”

Çerkezköy’de yeni bir yaşam alanına ihtiyaç olduğunu dile getiren Memiş, “Çerkezköy’de yaşam alanı kurulacak çok da alan kalmadı. Tepe-Kızılpınar ve Kızılpınar-Veliköy hattında bir gelişim olacak. Mecburi imar alanı orası olacak. Ekibimizde de deneyimli insanlar var. Büyükşehirde de teknik anlamda destek alabileceğimiz insanlar var. Büyük planlamalar artık burada hazırlanıp büyükşehirde tekrar gözden geçiriliyor, orada onaylanıyor. O alanın imara açılmasıyla ilgili düşüncemiz var, bununla ilgili çalışma da var. Gümrük üstünün planları da hazırlandı. Deprem nedeniyle bir kez daha gözden geçirme ihtiyacı hissedildi. Zaten başka gidecek yer de yok. Orasının imara açılması elzem ve öncelikli diye düşünüyorum” dedi. 

“BİZ HİÇBİR İŞİ GÜNÜ KURTARMAK İÇİN YAPMADIK”

Vahap Akay’ın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması durumunda Çerkezköy’de seçim süreçlerinin çok rahat geçeceğini söyleyen Cengiz Memiş, “Şu anda Kızılpınar’da altyapı sorunu var. Ne içme suyu hattı yeterli, ne kanalizasyon hattı, ne de yağmur suyu hattı yeterli. Bu neden olmuş? Çünkü 20 yıl önce buraya İller Bankası gelmiş bir planlama yapmış. Binalar 3-4 kat olarak planlanmış. Nüfusun bu kadar artacağı öngörülmemiş. Aradan zaman geçmiş kat artırımı yapmışlar. Nüfus patlamış. Şu anda içme suyu yüksek katlara çıkmıyor. TESKİ’nin raporu burasının hattının kazılıp yeniden yapılması yönünde. Vahap Başkan Çerkezköy’ün çehresini, üstyapısını değiştirdi, ben de Çerkezköy’ün altyapısını ve geleceğini imal edeceğim. Benim bakış açım, vizyonum bu. Ben hayatım boyunca çok uluslu şirketlerde yöneticilik yaptım. Biz hiçbir işi günü kurtarmak için yapmadık” diye konuştu.  

“EN AZ 50 YIL ÇERKEZKÖY’E HİZMET VERECEK”

Aynı zamanda Çerkezköy Belediyesi İştiraki olan Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’nın da Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Cengiz Memiş, “Halk Ekmek en az 50 yıl Çerkezköy’e hizmet verecek. Seçimden sonra da burada olursak Halk Ekmek Büfelerinde süt, yumurta gibi temel gıda ürünlerini de satışa sunacağız. Önceliğimiz yakın çevremizdeki insanları bundan istifa ettirebilmek, hem onların ürününü kıymetlendirmek ve onların ekonomisine katkı sağlamak hem de vatandaşlara uygun fiyata süt ve yumurta sunabilmek. Kesin adaylık geldikten sonra değerlendireceğiz. İnşallah önce Vahap Akay’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını, sonra da kendi adaylığımızı görelim, sonra daha net, daha kalıcı konuşacağız” dedi. 

“SEÇİMDEN SONRA BAYİLİK SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ”

Halk Ekmek Büfelerinin 09.00-18.00 saatleri arasında açık olduğunu ifade eden Cengiz Memiş, “Büfelerde şu anda kendi elemanlarımız çalışıyor. Kurulduğumuz günden beri insanlar kaliteli ve ucuz ekmek yesin diye çalışıyoruz. Bazı insanları kuyrukta görmek bizleri üzdü. Şu anda halk ekmek büfelerinde biz personel çalıştırıyoruz. Seçimden sonraki süreçte mahallelerde bayilikler vererek, oralar günlük süt ve taze yumurtayla birlikte sıcak ekmeği daha erken saatte vatandaşlarımızla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.   

“BİZ DE DEĞİŞİMİ YAPIYORUZ”

Aday adaylığı sürecinin 15 Ocak’a kadar tamamlanacağını ifade eden Memiş, CHP’deki değişimi de değerlendirdi. Memiş, “Neticede hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. O günkü şartlarda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Son yapılan kurultayda insanların tercihi Özgür Özel’den yana oldu. Delegelerin aldığı bir karar. Biz de değişimi yapıyoruz. Çerkezköy’de 10 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Vahap Akay’ı Tekirdağ’a, meclis üyesi olarak yanında olan beni de başkanlığa getiriyoruz. Bundan daha güzel bir değişim olamaz. İyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Cengiz Memiş, ziyaret anısına gazeteci Şaban Kardeş’e, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biblosunu hediye etti. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir