[ad_1]

İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte MHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirdi. Azbay, “Vatandaşlarımız, mevcut belediyenin çalışmalarından memnun olmadıklarını söylüyor. Çerkezköy’ün iki ana caddeden ibaret olmadığını halk zaten kendisi söylüyor. Çerkezköy’e Atatürk ve Öztrak Caddesi’nden başka herhangi bir yatırım yapılmadı. Çerkezköy’ün 10 yıl önceki ahengi de bozuldu” dedi. 

 

 

 

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte önceki gün saat 19.00’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, yerel seçimlere ilişkin fikir alışverişinde bulundu. 

 

“BİZE DAVETİYE GÖNDERMEDİ”

 

Ziyarette konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Çerkezköy Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Salı günü düzenlenen açılış töreninde sarf ettiği; ‘Bu yatırımları esasen Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmalı ancak bu yatırımı Çerkezköy’e getiremeyenler, ihmal edenler maalesef şuanda uykudalar’ şeklindeki sözlere cevap verdi. Akay’ın kendilerini açılışa davet etmediğini kaydeden Fatih Berber, “Mevcut iktidarın Çerkezköy’ü görmezden geldiğinden bahseden, kendisini belediye başkanı zanneden zat, neden açılışa diğer siyasi partileri davet etmedi? 10 yıl boyunca orası atıl şekilde duruyordu. 10 senedir neredeydi? Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Fevzipaşa’daki yatırımından belki haberi yoktur. Bir gidip baksın, Gençlik ve Spor Bakanlığı neler yapıyormuş. Bize davetiye göndermedi. Başka siyasi parti de yokmuş zaten. Eleştiri alacakları, halka açık yerlere davet ederlerse biz de bir şeyler söyleriz. Öyle uzaktan selam göndermekle olmaz. Davet etselerdi biz gelirdik. Korkmasınlar, eleştirmezdik. Haberimiz bile olmadı açılıştan” ifadelerini kullandı. 

 

“BİZİM YATIRIMLARIMIZ ORTADA”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay da “Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın hükümetin yaptığı yatırımları eleştirmeye haddi de gücü de yetmez. Çerkezköy Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli yaklaşık 6 yıl önce atıldı. 5-6 yıllık bir mevzu. İlk önce eleştiri yaparken kendi yaptıklarına bakacaklar. Biz eleştiri yapmak için toplanmadık ama kendisi hadsizlik etti. Baktığınızda tüm ilçelerimizde hükümetimiz ciddi yatırımlar yapmıştır. Burada da yatırımları var. Bizim sadece yüzme havuzu anlamında eksikliğimiz biraz olmuştur. 7 yılda yaptıklarından gurur duyanların, Türkiye’nin 20 yılda nereye geldiğini görüp ona göre eleştiri yapması gerekiyor. Bir insan eleştiri yaparken önce kendi geçmişine bakacak, sonra eleştirecek. Biz icraatlarımız ile gündeme geleceğiz. Bizim yatırımlarımız ortadadır” dedi. 

 

“BEN ERDEMLİ SİYASET YAPMA TARAFTARIYIM” 

 

İlçe Başkanı Azbay, Tekirdağ’a ve ilçelerine hükümetin yaptığı yatırımların gözle görülür derecede olduğunu kaydederek, “Bu sadece yüzme havuzu veya başka yatırımlarla sınırlı değildir. Birçok örneği var. Biz yatırım ve icraatlerimizi zaten gösteriyoruz. Kendisi zaten bunu görmektedir. Ben erdemli siyaset yapma taraftarıyım. 10 yılda Çerkezköy’e neler yaptığını herkes görüyor. Önümüzdeki seçimlerde bunun değerlendirmesini de halk yapacak. Kendisinin bugün Şarköy’e gidip de billboardlarda kendi afişlerini astığını ve oralarda çalışma yaptığını görmekteyiz. Onun için Çerkezköy’e biraz vakit ayırmasını öneriyoruz. Çerkezköy’e vakit ayırsa hükümetin Çerkezköy’e yaptığı yatırımları çok rahatlıkla görebilir” dedi. 

 

“CUMHUR İTTİFAKI BAYRAĞINI ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE DİKECEĞİZ”

 

Vatandaşların belediyenin çalışmalarından memnun olmadığını kaydeden Azbay, “Çerkezköy’ün iki ana caddeden ibaret olmadığını halk zaten kendisi söylüyor. Çerkezköy’de Atatürk ve Öztrak Caddesi’nden başka herhangi bir yatırım yapılmadı. Aynı zamanda da Çerkezköy’ün 10 yıl önceki ahengi de bozuldu. Çerkezköy’de son yıllarda ciddi derecede trafik sorunu da ortaya çıktı. Esnafımızın bu konuda da ciddi derecede sıkıntısı var. Neticede yaklaşık 20-30 metre alan açmışınız ama 30 metre alanda esnafa herhangi bir pay bırakmamışınız. Halk önümüzdeki seçimde görecektir ve takdirde halkımızın olacaktır. Önümüzdeki yerel seçimlerde teveccühünü de AK Parti’den yana kullanacaktır. Cumhur ittifakı belediyeciliği çok farklı bir bakış açısına sahip belediyeciliktir. Bunun takdirini halkımız değerlendirecektir. AK Parti ve Cumhur ittifakı bayrağını bu dönemde Çerkezköy Belediyesi’ne dikeceğiz” diye konuştu. 

 

“HERHANGİ BİR SIKINTI YOK” 

 

Aday Adaylık sürecinin devam ettiğini de belirten Salih Azbay, “Ocak ayının ortalarına doğru adayın açıklanacağını düşünüyorum. Bu ay Cumhurbaşkanımız büyükşehir belediyelerini açıklayacak. 27 Aralık’a kadar büyükşehirler açıklandıktan sonra ilçeler de yavaş yavaş açıklanmaya başlar. Bizler de büyük bir heyecanla bekliyoruz. Anket çalışmalarını Genel Merkezimiz yapmaktadır. Aranan arkadaşlarımız var. Herhangi bir sıkıntı yok. Olumlu rüzgarlar Cumhur İttifakı ile birlikte esecek” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *