[ad_1]

Pazar günü saat 19.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa CHP Tekirdağ İl Başkanı Özgür Taşmerdivenli, CHP Kapaklı ilçe Başkanı Emir Tarcan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Duygu Kuru, CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Samet Işık, Kapaklı Halkçı Liseler Başkanı Pelin Uzun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adayı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları Candan Yüceer, Vahap Akay, Erdoğan Kaplan, Adem Dalgıç, CHP Saray İlçe Başkanı Erol Gürler, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Engin Camcı ve Özgür Sönmez, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Ayhan Arslan, Hasan Acar, İrfan Mandalı, İsmail Çelebi, Kenan Aşer, Kıvanç Taşarası, Özkan Yücel, Seçkin Dilsiz, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

 

 

 

 

“CHP’NİN BAYRAĞINI HEP BİRLİKTE DALGALANDIRACAĞIZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, “Binlerce vatandaşımız, Kapaklı’da yaşayan her bir kişinin beklentilerini, umutlarını karşılamak için daha fazla çalışmamız gerekiyor. Biliyorum, sadece çalışmak yetmez, hırsla, azimle, adaletle, eşitlik duygusuyla çalışmamız gerekiyor. Bugünün emeği, yarının umudu olacaksa, kararlılıkla ve ortak akılla hareket etmeliyiz. Ama şunu iyi biliyorum, hep birlikte kazanacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız” dedi. 

 

 

 

 

“84 BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYIMIZ BULUNUYOR”

 

Konuşmasının ardından Tarcan, CHP Belediye Başkan Aday Adaylarını ve Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylarını sahneye davet ederek birlik beraberlik pozu verdi.  Videoların izlenmesinin ardından konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Özgür Taşmerdivenli, “Yerel seçim sürecimiz devam ediyor. Büyükşehir de dahil olmak üzere toplam 84 belediye başkan aday adayımız ve 487 belediye meclis üyesi aday adayımız bulunuyor. Sizlerin huzurunda partimize kattıkları değerden dolayı ve birbirlerine olan saygı ve sevgilerin dolayı hepsine teşekkür etmek istiyorum. Bütün organlarımızla beraber hep birlikte sahaya çıkacağız, en çok Kapaklı’da çalışacağız. Kapaklı’nın önemini hep beraber biliyoruz. 31 Mart akşamı yerel iktidar ateşini Kapaklı’dan başlatıp Tekirdağ’ın genelinde bu ateşi hep beraber yakacağız. Aday adayı olan tüm yol arkadaşlarıma çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“KAPAKLI’YI TEKRAR KAZANMANIN ZAMANI GELDİ”

 

Zeynel Gündoğdu, Mehmet Toğa, Serpil Öztürk, Mertcan Türkeri ve Semih Coşkunses tarafından hazırlanan müzik dinletilerinin ardından İlçe Başkanı Emir Tarcan, sanatçılara hediye takdim etti. Müzik dinletilerinin ardından Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları konuşma yağarak kendilerini tanıttı. Ayhan Arslan “1963 yılında Edirne İpsala Turpçular Köyü’nde doğdum. Siyasete 1985’te Demokratik Sol Parti’de başladım. Partinin kurucu üyelerindenim. 1989 yılından 1995 yılına kadar Demokratik Sol Parti’nin İpsala İlçe Başkanlığı’nı yaptım ve 1996 yılında Kapaklı’ya geldim. 2004 ve 2009 yıllarında İrfan Mandalı başkanımın yanında meclis üyesi oldum. Daha sonra İrfan başkanın başına talihsiz bir olay geldi. O sırada ben belediye meclisinde 15 üyenin 10 tanesinin oyunu alarak Belediye Başkan Vekili seçildim. Mayıs 2009’dan Eylül 2010’a kadar Kapaklı’da Belediye Başkan Vekilliği yaptım. Kapaklı’yı tekrar kazanmanın zamanı geldi. O zaman ne ezen ne ezilen, hakça bir düzen, halk için diyorum. Hak, hukuk, adalet diyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“14 MAHALLEMİZE EŞİT VE ADİL HİZMET SUNACAĞIZ”

Hasan Acar da “Bugüne kadar hep ilklere imza attım. Bu seçimi kazanmak ve bir ilke daha imza atmak boynumun borcu olsun. Kapaklı’da köklü bir değişim için yapılması gerekenler belli. Öncelikle halkımızın her bir kesimine dokunmalıyız. Sorunlarını dinlemeli, dertlerine derman olmalıyız. İlçemize şöyle bir baktığımızda görüyoruz ki; Kapaklı için “Küçük Türkiye” diyebiliriz. Çünkü Kapaklı, Türkiye’nin her bir bölgesinden göç alan ve gelişime açık olan bir ilçe. Buna rağmen yerinde sayan, hatta bazı kısımlarda çağın bile gerisinde kalan köy misali bir Kapaklı görüyoruz. Halkın mevcut belediyeden memnun olmadığı ortada. Mevcut belediyenin halktan uzak ve hizmet kültürüne yabancı olduğu bir gerçek. 14 Mahallemize eşit ve adil hizmet sunacağız. İsrafı kesinlikle önleyeceğiz. Önce kendimden başlayacağım. Kendi aracımı belediye aracı olarak kullanacağım. Belediyenin olanaklarını halk için kullanacağız. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Edirne’den Kars’a, Maraş’tan Samsun’a yerlisiyle, göçmeniyle birlikte olacağız. Halkın desteğini alarak zaferle ayrılacağız. Kapaklı Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Parti’mize geri kazandıracağız, buna şüphemiz yok” dedi. 

 

“KAPAKLI’NIN SORUNLARININ ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

 

İrfan Mandalı program da yaptığı konuşmada “Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimi kazanacağımıza inancım tamdır. Adayımız kim olursa olsun hep birlikte çalışacağız. Kapaklı’da inançlıyız. Beraber yürüyeceğiz. Genel merkezimiz nasıl uygun görürse birlikte kazanacağız ve belediyeyi geri alacağız” ifadelerini kullanırken, İsmail Çelebi de “Kapaklı’yı 5 aydır geziyorum. Halkımızın, esnafımızın sorunlarını dinledim, dinlemeye devam ediyorum. Kapaklı’nın büyük sorunları var. Kreş sorunu var, okul sorunu var, sağlık ocağı, hastane gibi birçok örnek sayabiliriz. Biz, halkçı belediyecilik anlayışı ile Cumhuriyet Halk Partisi örgütüyle birlikte, Kapaklı’nın sorunlarının üstesinden geleceğiz. Kapaklı’yı köy anlayışından kurtarmak ve yaşanabilir bir kent yapmak için, sosyal ve kültürel alanları olan, insan odaklı, ilkeli, dürüst, şeffaf bir belediyecilik için, Belediye Başkan Aday Adayıyım” diye konuştu. 

 

“BİZİM EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ GÜVEN OLACAK”

 

Kenan Aşer de “Hepimiz Kapaklı’nın geleceği, Kapaklı’nın değişimi için buradayız. Bu yüzden üzerinde durmamız gereken en önemli konu Kapaklı’nın tekrar kazanılması gerektiğidir. Bu amaçla bir araya gelerek dayanışma içinde hareket edeceğim. Şartlar ne olursa olsun, partimiz için, Cumhuriyetimiz için ülkemiz için, mücadele edeceğim. Belirlenen adayımız ile birlikte Kapaklı’yı kazanmak için sonuna kadar yürüyeceğim. Çünkü Kapaklı, hepimiz Kapaklı’sı. Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün izinde Kapaklı’yı partimize tekrar kazandırmak ve halkımıza adil bir hizmet sunmak için var gücümle çalışacağım. Bizim en değerli varlığımız güven olacak. Halkın güven duyduğu bir belediyecilik inşa etmek için önce birbirimize güvenip Kapaklı’yı kazanmamız gerekiyor” dedi. 

 

“KAPAKLI’DA ORTAK AKLI HAKİM KILACAĞIZ”

 

Program Kıvanç Taşarası’nın konuşmasıyla devam etti. Kapaklı için ve Kapaklı’ya yeniden sosyal demokrat belediyeciliği getirmek için aday adaylığını açıkladığını söyleyen Taşarası, “Kapaklı’nın sorunları çok. Özellikle sosyal alanlarının olmaması, otopark sorunları, ulaşım sorunları, kentleşme sorunları yığılmış, çözülmesi için bizi bekliyor. İnanın tüm sorunları sizlerle birlikte tespit edeceğiz ve çözümleri de birlikte hayata geçireceğiz. Kapaklı’da ortak aklı hakim kılacağız. Sen-ben demeden, herkesi kucaklayarak modern, yaşanabilir, kentleşmesini tamamlamış, mutlu çocukların kahkahalarının duyulduğu bir Kapaklı’yı hep birlikte hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

“HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN KUCAKLAYACAĞIZ”

 

Özkan Yücel de yaptığı konuşmada “Bilinmeyen biri olarak değil, geçmiş belediye başkanlığı tecrübem ile bölmeden, ayrıştırmadan, sevgiyle herkese hizmet etmiş bir belediye başkanı olarak geçmişten bugüne edindiğim bilgi, birikim, deneyim ve tecrübelerimi güzel ilçemize aktarmak için yola çıktım. Kaybedilen belediye başkanlığını yeniden, güçlü bir şekilde hizmetlerin en güzelini hak eden Kapaklı halkıyla Cumhuriyet Halk Partisi Bayrağı altında buluşturmak üzere Kapaklı Belediye başkan aday adayı oldum. 81 ilden ve balkanlardan gelen vatandaşlarımızı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirerek hiçbir ayrım gözetmeksizin kucaklayacağız. Ayrıştıran değil birleştiren, ötekileştiren değil bütünleştiren, kavga ettiren değil barıştıran, problem üreten değil çözüm üreten, samimiyetsiz değil candan olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Bayrağı altında Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışıyla, Gençlik, yenilikçilik, ekonomik adalet ve toplumsal haklar gibi konularda güçlü ve kararlı bir duruş sergileyeceğiz. Kapaklı’da mevcut yönetim tarafından israf edilen kaynakları etkin bir vizyon çerçevesinde Kapaklı halkının hizmetine sunacağız” dedi. 

 

“YA KAZANACAĞIZ YA KAZANACAĞIZ”

 

Özkan Yücel’in ardından son konuşmasını Seçkin Dilsiz yaptı. Dilsiz, “Cumhuriyet Halk Partimizde yapılan büyük kurultay sonrasında Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde ülkemizin her noktasında yerel yönetimlerde iktidar olma seferberliği ilan edilmiştir. Ben de bu değişimi kendime felsefe edinerek aday adayı olarak yola çıktım. Küçük hesaplar, küçük hırslar için değil büyük hedefler için yola çıktım. Kapaklı’da tekrar Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandırmak, sosyal demokrat belediyecilikle tanıştırmak adına karşınızdayım. Çok çalışacağız, ben olmayacağız, biz olacağız. Çok yorulacağız. El ele, kol kola, omuz omuza ya kazanacağız, ya kazanacağız, ya kazanacağız” dedi. Dilsiz’in konuşmasının ardından program, çekilişin yapılması ile son buldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *