[ad_1]

Önceki gün düzenlenen açılışa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şahin Kılıç ve Doç. Dr. Aslı Araboğlu, Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Daniş Baykan, bölüm başkan yardımcıları, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.Açılışta konuşan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Daniş Baykan, sergi süreci ile sergide yer alan materyaller hakkında bilgi verirken, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu da, “Arkeoloji Bölümü Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla pek çok etkinlik düzenledi. Bölüm başkanını, bölüm öğretim elemanlarını ve öğrencileri can-ı gönülden kutluyorum” dedi.

 

 

 

 

250’Yİ AŞKIN FOTOĞRAF YER ALIYOR

 

Arkeoloji Bölümü Müze ve Sergileme Alanında açılan serginin, Atatürk ve arkeoloji, Atatürk ve müzecilik ve arkeoloji tarihi temaları çerçevesinde olduğu belirtilerek, “Sergide 19. ve 20. yüzyıl Türk arkeoloji tarihine ait 250’yi aşkın orijinal fotoğraf, harita, eşya, yayın, belge (efemera, çizim, filateli), gravür ve tabloların yanı sıra sergi konusuna uygun olarak Öğr. Gör. Ceren Baykan tarafından tasarlanan bilgi panoları da yer alıyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Arkeoloji Bölümü Sergisi hazırlıklarında Prof. Dr. Daniş Baykan, Doç. Dr. Ergün Karaca, Dr. Öğr. Üyesi Melike Zeren Hasdağlı, Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, Öğr. Gör. Ceren Baykan, Arş. Gör. Gamze Üsküplü, Arş. Gör. Coşkun Sivil, Arş. Gör. Mert Uğur Kara, Arş. Gör. Osman Vuruşkan, doktora öğrencisi Didem Baş ve lisans öğrencisi Rasim Can Karaçivi yer aldı” denildi. 

 

SÖYLEŞİLER DE DÜZENLENİYOR

 

Sergi süresince Arkeoloji Bölüm Kütüphanesi’nde de “Atatürk ve Arkeoloji” ile “Trakya Arkeolojisi Yayınları” konularında sürekli görsel sunum izlenebileceği belirtilerek, “Görsel sunumlarda sergi alanında vitrin içerisinde bulunan bazı yayınların ve belgelerin de tam içerikleri yer alıyor. Yine sergiyle eş zamanlı Arkeoloji Bölümü Kütüphanesinde Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümünün ortak veya bölüm üyelerinin yayımladıkları kitaplar ile Trakya arkeolojine ait diğer yayınlar görülebilecek. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Arkeoloji Bölümü Sergisi süresinde Arkeoloji Bölümü Kütüphane Söyleşileri kapsamında “Atatürk ve Arkeoloji”, “Atatürk ve Müzecilik” konularında da bilgilendirmeler yapılıyor” ifadelerine yer verildi. 

 

Haber / Erdal AYDIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *