[ad_1]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sorular yöneltti. 

 

“NE ZAMAN KONTENJAN AÇILACAK?”

 

Milletvekili Yontar, “Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına soruyorum; En düşük engelli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi hususunda bir çalışmanız var mı? Engelli çalıştırma kotaları neden boş bekletiliyor, alım sağlanmıyor ve denetlenmiyor? Engelli öğretmenlerimiz atama bekliyor, onlara ne zaman kontenjan açılacak?” dedi. 

 

“BİZ HALKIMIZIN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN BURADAYIZ”

 

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e de sorular yönelten Milletvekili Nurten Yontar, “Engelli bireylerimizin engeline bağlı eğitim kurumlarını Tekirdağ’da açmayı düşünüyor musunuz? Tekirdağ’da hayırseverlerin okullarını açmanın yanında deprem dolayısıyla yıktırdığınız okulların yerine çocuklarımızı ikili eğitim ve tıkış tıkış sınıflardan kurtaracak okullarımızı ne zaman eğitime katacak ve açacaksınız? Her branşta atama bekleyen ve söz verilen öğretmenlerin atamaları ne zaman yapılacaktır? Sayın Bakan; din, iman edebiyatını bırakıp çocuklarımıza bir öğün yemek vermenizi öneriyorum. Biz halkımızın haklarını savunmak için buradayız, Cumhurbaşkanımızı övmek için değil” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *