[ad_1]

Toplantının açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Bugün 2023 yılının son meclis toplantısını yapıyoruz. Günler su gibi akıp geçiyor. Daha 3 ay toplantı yapacağız. Bütün arkadaşlarımın çalışmalarından son derece memnunum” dedi. 

 

“BU SALDIRIYI YAPANLARI KINIYORUM”

 

Salı günü, Süper Lig’in 15. haftasındaki Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı da kınayan Albayrak, “Dün Ankaragücü maçından sonra yapılan olaylar gerçekten son derece çirkin. Gerçekten spor camiasını ve ülkemizi böyle kötü olgularla dünyaya tanıtmak son derece çirkin olmuştur. Bu olayı yapanları, kim olursa olsun kınıyorum. Bir daha ülkemizin bu tür kötü görüntülere sahne olmamasını diliyorum” diye konuştu. 

 

GELEN EVRAKLAR GÜNDEME ALINDI

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Daire Başkanlıklarından gelen evraklar okunarak gündeme alındı. Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından sunulan üniversite sınavlarına hazırlanan 12. Sınıf öğrencilerine sınav zamanına kadar aylık 20 biniş hakkı tutarındaki miktarın büyükşehir belediyesi tarafından satın alınarak öğrencilerin ulaşım kartlarına yükleme yapılmasına ilişkin önergenin gündeme alınmasının ardından “TETUS yönetmeliğine geçici 10. Madde olarak eklenen “Süleymanpaşa ilçesi şehir içinde güncel çalışma ve güzergah izin belgesi olan M plakalı araçların minibüs statüsünde toplu taşıma hizmeti veren SS 10 nolu kooperatifi, SS 11 nolu kooperatif, SS 18 nolu kooperatif, SS 25 nolu kooperatif ve SS 33 nolu kooperatif, SS 85 nolu kooperatif, SS 115 nolu kooperatif araçlarının 31 Aralık 2023 tarihine elektronik ücret toplama sistemine entegre edilmesi” şeklindeki maddede 31 Aralık 2023 olan tarihin 1 yıl uzatılması ilişkin önerge de okunarak gündeme alındı. 

 

 

 

 

GİZLİ OYLAMA YAPILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Personel Anonim Şirketi’nin 15 Aralık’ta yapılacak olan 2023 yılı olağanüstü genel kurulunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni temsil etmek üzere Kadir Albayrak’a yetki verilmesinin ardından, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun bazı raporları okunarak gizli oylama yapıldı. 

 

SAYIŞTAY RAPORU HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Komisyon raporlarının karara bağlanmasının ardından 2022 yılı Sayıştay raporu hakkında meclise bilgi verildi. Büyükşehir Belediye Meclisine Cumhuriyet Halk Partisi’nden meclis üyesi olarak seçilen ve 5 Aralık 2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden kesin çıkartma cezasıyla cezalandırılan Mehmet Cebeci’nin bağımsız üye olarak Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine devam edeceğine ilişkin yapılan bilgilendirmenin ardından Hayrabolu Mahallesi 209 ada 56 parselde kayıtlı taşınmaza ait 1/5000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin gündem maddesi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Çerkezköy Veliköy Mahallesi 334 ada 9 nolu parsele ilişkin gündem maddesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından “Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi onaylı sınıra bitişik bulunan Kapaklı Organize Sanayi bölgesi ilave alan büyümesini içeren sınır düzenlemesi” ve “Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi onaylı sınıra bitişik bulunan Türkgücü Mahallesi 207 ada 2 nolu parsele” ilişkin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin görüşünün istendiği belirtilerek ilgili gündem maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran 2021 tarihli kararıyla onaylanan Çerkezköy Veliköy Mahallesi, Ergene Sağlık Mahallesi, Çorlu Seymen Mahallesi’ne ait 1/25000 ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Plan Değişikliklerine ilişkin hazırlanan Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü inceleme raporunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Tekirdağ 2. İdare Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda Çorlu Hatip Mahallesi 1 nolu parseldeki taşınmaza ilişkin 1/5000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin iptaliyle ilgili yazı da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

 

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Marmaraereğlisi Sultanköy Mahallesi, Yeniçiftlik Mahallesi, Dereağzı Mahallesi, Ergene Velimeşe Mahallesi, Marmaracık Mahallesi, Süleymanpaşa Aydoğdu Mahallesi’nde bazı parsellere ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği, Süleymanpaşa Atatürk Mahallesi 2837, 2861, 2862 adalar ve tescilsiz alanlara ilişkin plan değişikliği, Kapaklı Karaağaç Mahallesi 758 ada 10 nolu parselin yer seçimi, Saray ilave revizyon uygulama imar planı değişikliği, Ergene Kırkgöz Mahallesi 142 ada 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 nolu parsellere ilişkin imar planı değişikliği, Ergene Cumhuriyet Mahallesi Demirbaba mevkii imar planı değişikliği konulu yazıların İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından 4 adet sözleşmeli personel çalıştırılması talebi oy birliğiyle kabul edildi. 

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİLER

 

Kumbağ Mahallesi 256 ada 3, 4, 5 nolu parsellere ilişkin plana ait Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, Şarköy Belediyesi ödenek aktarma, 2024 yılı AYKOME keşif bedeli ile ilgili yazılar Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planı konulu yazı da Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi. Adli yardım işbirliği projesine ilişkin yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, Yeniçiftlik Mahallesi 684 ada 6 parseldeki taşınmazın cephe aldığı sokağa isim verilmesi konulu yazı da İçişleri Komisyonu’na havale edildi. 

 

ÖDENEK AKTARIMI KONULU YAZILAR GÖRÜŞÜLDÜ

 

Kırkgöz Mahallesi 180 ada 180 ada 564 parsele ilişkin imar planı konulu yazının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, Şarköy Çınarlı Mezarlığı, Hayrabolu Belediyesi ek bütçe, 2 adet aracın TEKPARK A.Ş.’ye devri konulu yazılar da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı TEKULAŞ şirketine temsilde yetkili kişi seçimi konulu gündem maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni temsil etmek üzere Kadir Albayrak’a yetki verilmesinin ardından Muratlı Belediyesi ödenek aktarma, Süleymanpaşa Belediyesi ödenek aktarma konulu yazılar görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

TARIM, HAYVANCILIK VE ORMAN KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Malkara Mahallesi Hacıevhat Mahallesi Üçler Mezarlığı’nın batısındaki alana ait imar planı değişikliği, Malkara Camiatik Mahallesi 563 ada 51 parselin kuzeyindeki kadastral boşluğun imar planı değişikliği, Malkara ilçesi plan notu değişikliği, Ergene Velimeşe Mahallesi 886 ada 16 parselin imar planı onayı, Kapaklı Atatürk Mahallesi 2192 ada 1 parsele ait imar planı değişikliği, Süleymanpaşa Hürriyet ve Atatürk Mahalleleri imar planı değişikliği konulu yazıların İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildiği toplantıda küçük ölçekli balıkçılara malzeme desteği konulu yazı da Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu’na havale edildi.

 

ÖDENEK AKTARIMI KONULU YAZI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Ergene Yeşiltepe Mahallesi 1216 ve 1217 adaların imar planı değişikliği, Kapaklı Atatürk Mahallesi 2063 ada 13 nolu parsel ve doğusundaki tescilsiz alanın imar planı değişikliği, Marmaraereğlisi Yeniçiftlik 629 ve 627 adalar arasındaki tescilsiz alanın imar planı değişikliği, Marmaraereğlisi Dereağzı  Mahallesi 205 ada 1 nolu parselin imar planı değişikliği, Süleymanpaşa Vatan Mahallesi 1461 ada 186, 187 nolu parsellerin imar planı değişikliği konulu gündem maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, Kapaklı Belediyesi ödenek aktarma konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

800 BİN TL NAKDİ YARDIM TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Ergene Velimeşe Mahallesi 874 ada 221, 223, 275 nolu parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi talebinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Çorlu ilçesi sokak ismi verilmesi, Ergene Velimeşe Mahallesi Kocagöl Caddesi’nin isminin Kaymakam Mehmet Emin Taşçı olarak değiştirilmesi konulu yazılar İçişleri Komisyonu’na havale edildi. Ergene Velimeşe Mahallesi 388 ada 3 parsel ve doğusunda yer alan park alanına ilişkin imar plan değişikliğine ait Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporu, Marmaraereğlisi Yeniçiftlik Mahallesi 430 ada 10 nolu parsel, 8618 nolu parsel ve 8639 nolu parsele ilişkin imar planı değişikliği, Muratlı Fatih Mahallesi 544 ada, İstiklal Mahallesi 194, 195, 196, 392 adalar, Turan Mahallesi 142, 149, 150 adalar, Muradiye Mahallesi 45 adaya ilişkin imar planı değişikliği, Kapaklı köyiçi ilave revizyon uygulama imar planı, Kapaklı Atatürk Mahallesi 2017 ada 17 parsele ilişkin imar planı değişikliği, Ergene Yeşiltepe Mahallesi imar planı değişikliği, Saray Büyükyoncalı Mahallesi Tekirdağ İl Çevre Düzeni plan değişikliğine ilişkin İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü raporunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, Saray Büyükyoncalı Mahallesi Pazar ve düğün alanının üstünün kapatılması için 800 bin TL nakdi yardım talebi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ödenek aktarma, Büyükşehir Belediyesi ek bütçe konulu yazılar da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Kapaklı Fatih Mahallesi 742 ada 4 parselin cephe aldığı isimsiz sokaklara isim verilmesi, Ergene Marmaracık Mahallesi Altıncı Cadde isminin Bayraklı Cadde olarak değiştirilmesi, Muratlı Ballıhoca Mahallesi’nde 1524 Sokak isminin Muhtar Kadir akkavak olarak değiştirilmesi konulu yazıların İçişleri Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, Malkara Camiatik Mahallesi’nde park alanının bir kısmının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi talebi de oy birliği ile kabul edildi. 

 

Süleymanpaşa Ertuğrul Mahallesi 306 ada 3 nolu parseldeki taşınmazın Süleymanpaşa Belediyesi’ne tahsisi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Karadeniz Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği ile ortak hizmet projesi yapılması konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Muratlı Aşağısevindikli Mahallesi 27 parselin yer seçimi, Çerkezköy Kızılpınar Atatürk Mahallesi revizyon uygulama imar planı, Saray Yenimahalle 26 ada 21, 149, 150, 151 nolu parsel ve civarındaki tescilsiz alan, 28 ada 7, 8, 9, 10 nolu parsel ile 416 ada 1, 2, 3, 6, 13, 14, 15, 16 nolu parsellere ilişkin planlara ait mahkeme kararı, Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi 323 ada 1 parsel, 326 ada 1 parsel, 345 ada 1 parsel, 349 ada 2, 3, 4, 5, 6 parsel, 350 ada 2, 3, 4, 5 parsel, 353 ada 1, 2 parsel, 358 ada 1 parsel, 362 ada 1 parsel, 370 ada 1 parsel, 372 ada 1 parsel, 379 ada 1 parsel, 376 ada 1 parsele ait imar planı değişikliği, Süleymanpaşa Bahçelievler Mahallesi Akkent Sitesi ve çevresi imar planı değişikliği, Süleymanpaşa Karadeniz Mahallesi 335 ada 152 parsele ait imar planı değişikliği konulu yazılar da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

 

24 MİLYON TL’LİK ÖDENEK TALEP EDİLDİ

 

Toplantıda TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilmesi planlanan Hayrabolu İlyas Mahallesi, Çorlu Şahbaz Mahallesi, Malkara Camiatik Mahallesi afet iskan alanları su temini ve atık su şarj üniteleri yapım işi için gerekli olan yaklaşık 24 milyon TL’lik ödeneğin TESKİ’ye tahsis edilmesi talebi de görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

ULAŞIM KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Ek gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündeme alınan önergelerin görüşülmesine geçildi. Üniversite sınavlarına hazırlanan 12. Sınıf öğrencilerine sınav zamanına kadar aylık 20 biniş hakkı tutarındaki miktarın büyükşehir belediyesi tarafından satın alınarak öğrencilerin ulaşım kartlarına yükleme yapılması talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken; TETUS Yönetmeliği geçici 10. maddedeki 31 Aralık 2023 tarihinin 1 yıl uzatılıp uzatılamayacağına ilişkin önerge de Ulaşım Komisyonu’na havale edildi. 

 

YÜZME HAVUZU 19 ARALIK’TA AÇILACAK

 

Önergelerin görüşülmesinin ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu, İçişleri Komisyonu raporlarının görüşülmesinin ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “19 Aralık Salı günü saat 14.30’da Çerkezköy Yüzme Havuzunun açılışını yapacağız. 20 Aralık Çarşamba günü saat 19.00’da Çorlu Ünal Baysan Kongre Merkezi’nin açılışı var. 26 Aralık Salı günü saat 18.00’de Sağlamtaş’ta yaptığımız düğün salonunun açılışı var. 27 Aralık Çarşamba günü saat 15.30’da da Çorlu Kapalı spor Salonu’nun açılışını yapacağız. 2 Ocak 2024’te yeni hizmet binamızın yanındaki dal-çık’ın açılışı var. 4 Ocak 2024’te de Tekirdağ’da ilk olan kentsel dönüşüm tesisinin temelini atacağız” dedi. 

 

SÜRE, 6 AY UZATILDI

 

Kadir Albayrak’ın bilgilendirmesinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu raporları görüşüldü. İhtisas komisyonlarının toplanması için 20 dakika ara verildi. Verilen aranın ardından Ulaşım Komisyonu raporu görüşüldü. TETUS Yönetmeliği geçici 10. maddedeki 31 Aralık 2023 tarihinin 6 ay süreyle uzatılmasına ilişkin komisyon raporu mecliste de oy birliği ile kabul edildi. Toplantı Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesiyle devam etti. Hayrabolu Belediyesi ek bütçe, Büyükşehir Belediyesi ek ödenek, Büyükşehir Belediyesi ödenek aktarımı, Şarköy Belediyesi ödenek aktarımı, Muratlı Belediyesi ödenek aktarımı, Süleymanpaşa Belediyesi ödenek aktarımı, Kapaklı Belediyesi ödenek aktarımı, Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla alımı yapılan 2 aracın TEKPARK A.Ş.’ye devredilmesi, AYKOME keşif bedeli, Saray Büyükyoncalı Mahallesi pazar ve düğün alanının üstünün kapatılması için 800 bin TL nakdi yardım yapılması, Hayrabolu İlyas Mahallesi, Çorlu Şahbaz Mahallesi, Malkara Camiatik Mahallesi afet iskan alanları su temini ve atık su şarj üniteleri yapım işi için gerekli olan yaklaşık 24 milyon TL’lik ödeneğin TESKİ’ye tahsis edilmesi, üniversite sınavlarına hazırlanan 12. Sınıf öğrencilerine sınav zamanına kadar aylık 20 biniş hakkı tutarındaki miktarın büyükşehir belediyesi tarafından satın alınarak öğrencilerin ulaşım kartlarına yükleme yapılması talepleri komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 3 maddelik raporunun görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *