[ad_1]

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Fahri Özkan, “Kırklareli il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında müftülükleri temsilen din görevlilerini okullarda görevlendirmesiyle laik ve bilimsel eğitimi ortadan kaldırmayı amaçlayan bir hazırlık yapıldığı halkımız tarafından sorgulanmaktadır. Öğretmen atama ihtiyacına bakılmaksızın, din kültürü öğretmenleri ve rehber öğretmenlerin zaten görevli oldukları konularda pedagojik formasyonu olmayan, gerekli nitelik ve deneyime sahip olmayan din görevlilerini okullarda görevlendirme girişimi, iyi niyetle yapılan bir eylem olarak görülmemektedir” dedi. 

 

“HANGİ GEREKÇELERE DAYANIYOR?”

 

Bu durumun, eğitim sistemi üzerinde nasıl bir etki yaratacağına dair ciddi şüpheleri beraberinde getirdiğini kaydeden Milletvekili Özkan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “ÇEDES Projesi kapsamında din görevlilerini okullarda görevlendirme kararı hangi gerekçelere dayanmaktadır? Bu kararın amacı nedir? Din görevlilerinin okullarda görevlendirilmesi, öğrencilerin eğitim kalitesini artırma amacı taşımakta mıdır? Eğitim sistemi üzerinde nasıl bir etki öngörülmektedir? Öğrencilerin eğitim başarısını artırmaya yönelik olarak planlanan bu görevlendirmelerin, PISA sonuçları ve diğer öğrenci başarı göstergeleriyle ilişkilendirilmiş bir stratejik hedefi var mıdır?” 

 

“ATAMA BEKLEYEN OKULLARI NASIL ETKİLEYECEK?”

 

Türkiye genelinde benzer hedeflerin diğer iller için uygulanması konusunda bir planlama yapılıp yapılmadığını da soran Özkan, “Din görevlilerinin pedagojik formasyonu olmayan kişiler olmaları, eğitim sürecine etkileri konusunda düşünce ve planlama süreciniz nedir? Din görevlilerinin okullarda görevlendirilmesinin laik eğitim ilkesiyle uygunluğu ve bu durumun öğrencilere yönelik bir zorlama olarak algılanma ihtimali göz önüne alınmış mıdır? ÇEDES Projesi kapsamında görevlendirilen din görevlilerinin, öğrencilerin dini eğitimi konusunda din kültürü öğretmenleri ve rehber öğretmenlerin görev alanlarına müdahale edip etmeyeceği hususunda bir düzenleme yapılmış mıdır? Projeden kaynaklı olarak öğretmen ihtiyacı olan bölgelerde, bu görevlendirmeler öğretmen ataması bekleyen okulları nasıl etkileyecektir?” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *