[ad_1]

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Edirne İl Temsilciliği üyeleri ve vatandaşlar, dün yatsı namazının ardından Selimiye Meydanı’nda bir araya geldi.

 

“İNSANLIK TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇTİ”

 

TÜGVA Edirne Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Terzi, “Gazze’de terör devleti İsrail tarafından yapılan soykırım, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçti. Tüm dünya bu soykırıma şahit oldu. Son 68 günde İsrail tarafından 18 bin masum insan katledildi. 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere binlerce masum ibadethanelerin, okulların, hastanelerin bombalanması sonucu şehit edildi. Bu rakamlar bir matematik hesaplaması değil, katledilen masum insanlardır” dedi.

 

“SİYONİST BİDEN HÜKÜMETİNİN BİR KARARI”

 

Dünya halklarının Filistin’de yaşanan katliama tepki gösterdiğini ifade eden Terzi, “Her ne kadar çok geç kalsa da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de bu çağrılara cevap vererek, ateşkes ilan edilmesi için harekete geçti. Ne yazık ki yapılan oylamada bütün üyeler oy birliği ile ateşkes yapılmasını talep ederken, ABD’nin veto etmesi sebebiyle karar alınamamış, reddedilmiştir. ABD, 13 Birleşmiş Milletler Üyesi ülkeyi karşısına alarak İsrail’in katliamına ortak olduğunu tescillemiştir. Böylece Amerika tarihine de İsrail barbarlığına ortak olmak bir kara leke olarak yazılmıştır. Bu ret kararı şüphesiz Amerikan halkının değil, iktidarda bulunan siyonist Biden hükümetinin bir kararıdır. Artık özgürlük, barış, insan hakları konusunda Amerika hükümetinin hiçbir iddiası ve samimiyeti söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Ercan ERDAĞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *