[ad_1]

‘Çerkezköy’de ilk kadın başkan’ iddiasıyla yola çıktığını kaydeden Serfiçe, “81 ilden insanların kardeşçe yaşadığı Çerkezköy’ün, bir kadın, bir anne şefkatiyle daha da güzelleşeceğine inanıyorum” dedi. 

 

Çerkezköy’de 2014-2019 yılları arasında Meclis Üyeliği yapan, Çerkezköy Kent Konseyi eski Başkanı, yazar Funda Serfiçe, Salı günü saat 14.30’da düzenlediği programla Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Aday Adaylığını açıklamasının ardından ziyaretler yapan Serfiçe, gazetemizi de ziyaret ederek, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

 

“BU İLÇE HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR” 

 

“Bu ülkeye, bu ilçeye borcumuz var” diyen Serfiçe, “Çerkezköy’de yaşamış, Meclis Üyeliği ve Kent Konseyi Başkanlığı yapmış bir anne olarak bu ilçenin her şeyin en iyisini hak ettiğine inandığım için Cumhuriyetimizin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan Aday Adayı olmak için çocuğumun eğitimi için 4 yıl uzak kaldığım Çerkezköy’e yeniden döndüm. Arkadaşlarımla, Çerkezköy esnafıyla, halkıyla yaptığım istişareler sonucunda siyasetten uzak kalmamın doğru olmayacağına, hele hele bu süreçte ülkemizde kadının hem genel hem de yerel siyasette neredeyse yok sayıldığı bir dönemde ön safta olmam gerektiğine inanıyorum. Bir Cumhuriyet kadını olarak 5 yıl boyunca yaptığım Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliğinin bana kattıkları, her gün artan nüfusuyla birlikte değişen ve gelişen Çerkezköy’ün daha da gelişip değişebileceğine olan inancımla bu göreve adayım. Partim adına aday adayları arasında tek kadın olmamı ve diğer partiler arasından bugüne kadar bir kadın aday adayının olmamasını kendim için olduğu kadar Çerkezköy için de değerli ve önemli görüyorum. Partim bu görevi bana layık gördüğü takdirde aziz Çerkezköy halkının da parti ayrımı yapmaksızın benimle el ele, gönül gönle bir seçim kampanyası yürüteceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ÇERKEZKÖY, ANNE ŞEFKATİYLE DAHA DA GÜZELLEŞECEK” 

 

81 ilden insanların kardeşçe yaşadığı Çerkezköy’ün, bir kadın, bir anne şefkatiyle daha da güzelleşeceğine inandığını kaydeden Funda Serfiçe, “Hem partimde Meclis Üyeliği görevim süresince hem de Kent Konseyi Başkanlığı yaptığım dönemde Çerkezköy’ün gelişimine ve değişimine katkı sağlamak için var gücümle çalıştım. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olmam durumunda hem partimizin hem diğer partililerin katkılarıyla kadın eli değmiş bir Çerkezköy’de yaşamanın mutluluğunu Çerkezköy halkına yaşatacağım” dedi. 

 

“BİZİ TANIYAN TANIR, BİLEN BİLİR”

 

Türk siyasetinde erkek egemen bir yapıya rağmen Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu kaydeden Serfiçe, “Tek kadın Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olmam münasebetiyle beylerden bir müsaade istiyorum. Bir adım öne çıkmak, farkındalık yaratmak adına. Eminim ki buna benim kadar beyler de hoşgörüyle bakacaktır” dedi. Hem başvuru sürecinde hem de Aday Adaylığı açıklamasında gösterişten kaçındığını da kaydeden Serfiçe, “Aday Adaylığı sürecinde çok gösterişli ve şatafatlı bir kampanya yürütmenin çok doğru olduğuna inanmıyorum. Bizi tanıyan tanır, bilen bilir. Kime neyi ispatlayacağız. Aday gösterilmem halinde tabii ki de seçim kampanyası yürüteceğim. Çalışma grupları ile sahaya inerek, partimizle, gençlerimizle, kadınlarımızla girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“ÖNCELİKLİ HEDEFİM” 

 

Cumhuriyetimizin ve atamızın kaybettirilmeye çalışılan değerlerini Çerkezköy’de unutturmamanın ilk hedefi olduğunu kaydeden Serfiçe, “Hedefim; Çerkezköy’e kazandırılmış ve tamamlanmış tüm projelerimize sahip çıkmak, yapımı devam eden projeleri hayata geçirmek ve halkımızın öncelikli ihtiyaçlarını belirlemek hususuyla, yeni projeler üretmektir. Doğru ekibi bir araya getirerek var gücümüzle çalışmak, farklı fikirleri almak ve değerlendirmek, ilçe sınırlarımız içerisinde yaşayan halkımızın her yaş grubuna özel çalışmaları, saha anketleri yaparak belirlemek, önceliğimiz olacaktır.  Bu hizmet yarışında ne kadar iddialı olduğumuzu gösteren tüm Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımızın izinden gidecek, onların başarılarını arttırarak devam ettireceğim. ‘Çerkezköy’de ilk kadın başkan’ iddiasıyla yola çıkıyor, kadınlarımızın gücünü ve desteğini talep ediyorum. Geleceğe can veren kadınlar, geleceği inşa edecek çocuklar ve geleceği emanet ettiğimiz gençler için Çerkezköy’de farkındalık yaratacağım” dedi. Cumhuriyetimize olan sarsılmaz inanç ve bağlılıkla, Çerkezköy ve ülkemize olan hizmet aşkıyla çok çalışacağını da sözlerine ekleyen Serfiçe, “Bu adaylık yarışında partimizden kaybeden olmayacaktır. Kim adayımız olursa biz bir oluruz. Öncümüz Atamız olur” şeklinde konuştu. 

 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir