[ad_1]

Serdar Ürkmez, Mikail Çelik, Ömer Güner, Mahmut Göçmez ve Fatma Esen’in mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda ilk olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. MHP Meclis Üyesi Habip Çelik’in Kasım ayı Meclis toplantısında verdiği önerge kapsamında komisyonun Pınarçe Dere kenarındaki parka isim verilmesi konusundaki raporu görüşüldü. 

 

 

 

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Bağlık Mahallesi Yaldız Sokak’taki parka Çerkezköy Ülkü Ocakları eski Başkanlarından Zafer Şengöz’ün Temmuz ayında hayatını kaybeden 10 yaşındaki oğlu Mete Demir’in isminin verilmesine ilişkin komisyon raporu mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından söz alan MHPÇerkezköy Belediye Meclis üyesi Habip Çelik, bu kararı oy birliği ile alan komisyon üyelerine ve meclis üyelerine teşekkür etti. 

 

DÜĞÜN SALONU ÜCRET TARİFESİ BELİRLENDİ

 

Toplantının ikinci gündem maddesinde de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün düğün salonu ücret tarifesinin belirlenmesi hakkındaki yazısına ilişkin Tarife Komisyonu raporu görüşülürken, ücret tarifesi, komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Alınan karara göre 2024 yılında Çerkezköy Belediyesi’ne ait düğün salonu ücretleri Veliköy Kapalı Düğün Salonu, yapımları devam eden Yıldırım Beyazıt ve Kızılpınar Düğün Salonlarında Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 6 bin 11 TL, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise 12 bin 22 TL, Kızılpınar Düğün Salonu’nda 4 bin 805 TL, Veliköy Açık Düğün Salonu’nda 2 bin 204 TL oldu.

 

OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Çerkezköy 3. Etap 2. Kısım Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin Uygulama İmar Plan değişikliğine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı inceleme raporu konulu yazısı oy çokluğuyla reddedilirken, toplantıda 7 adet belediye hissesi satışına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu da görüşüldü. 6 belediye hissesinin satışı oy birliği ile, 1 belediye hissesinin satışı ise oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

2024 İÇİN KİRA BEDELİ 4 BİN TL OLARAK BELİRLENDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de İstasyon, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Fevzipaşa Mahallelerinde bulunan Aile Sağlık Merkezlerinin kira artışlarının yeniden belirlenmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda buralarda bulunan hekimlerin aylık kira bedelinin 2024 yılı için 4 bin TL olmasına oy birliği ile karar bağlandı. Toplantının son gündem maddesinde de Aralık ayı Meclis toplantısı Kızılpınar Atatürk Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına yapılan itirazların görüşülüp karara bağlandı. Uygulama imar planına yapılan itirazların ikisi kısmen kabul edilirken, 13 tanesi ise reddedildi. 

 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *