[ad_1]

Yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle böbrek ameliyatı olan Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da doktorunun izniyle, kriz masasındaki çalışmalara eşlik ederek, ekiplerden bilgi aldı.

“OLAĞANÜSTÜ BİR YAĞIŞLA KARŞI KARŞIYA KALDIK”

 

Gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Kesimoğlu, “Kırklareli Belediyesi olarak, yağışla ilgili simülasyonlarımızı her zaman güncel tutmaktayız. Sahada ise hangi düzenleme gerekiyorsa, ekip arkadaşlarımız, istisnasız her bölgede bununla ilgili önlemleri alıyor. 

Ancak buna rağmen, yarım saat içinde olağanüstü bir yağışla karşı karşıya kaldık. Bu bir doğal afettir. Dünyanın hangi şehrine giderseniz gidin, en donanımlı altyapılar bile böyle bir yağıştan olumsuz etkilenir. Bizim görevimiz, yağış öncesi tedbirleri almak ve sonrasındaki krizleri çözmektir. 

Her iki aşamada da belediyemiz üstün bir gayretle çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir” dedi.

“ALTYAPIMIZ, BÜTÜN ŞEHİRLERLE AYNI STANDARTLARDA” 

 

Kesimoğlu, yağış sonrası; bekoloder, loder, greyder, kamyon, açık kasa kamyonet, itfaiye araçları, kurtarma araçları, vidanjör, kanal açma ve süpürme araçlarından oluşan ekipmanlarla, Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere belediyenin tüm birimlerinin 100’den fazla personelle saha çalışmalarına hâkim olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar. 

Kırklareli Belediyesi, böyle olumsuz durumlara her zaman hazırlıklıdır ve yaşanılan mağduriyetleri gidermek için hiçbir hemşerimizi yalnız bırakmayacaktır. Altyapımız, teknik olarak bütün şehirlerle aynı standartlardadır. Ancak afetlerin ve doğanın gücü karşısında geçici sıkıntılar yaşanabilmektedir. Sorunları çözüme ulaştırmak, Kırklareli Belediyesi’nin en güçlü olduğu konulardan birisidir. Bir kez daha vatandaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum” ifadesinde bulundu.

Haber / Erdal AYDIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *