[ad_1]

Geçtiğimiz günlerde Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden Erdin Eral, cumartesi günü saat 14.00’te CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nda Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. 

“TECRÜBEMİ ARTIK KENTİMİZİN YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLMAK İÇİN KULLANMAK İSTİYORUM”

Üç Kemaller Diyarı Tekirdağ’ın bir evladı olarak, Tekirdağlıların bir evladı, bir kardeşi, bir yol arkadaşı olarak bu heyecanı Tekirdağlılarla paylaşmaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Erdin Eral, “1981 yılında ilçemizin esnaflarından Doğan Eral ve partimizin içinde çeşitli kademelerde görev yaparak partinin neferlerinden biri olmuş Gülçin Bilmeç Eral’ın ilk evladı olarak Tekirdağ’da dünyaya geldim. 

Bir kız kardeşim var ayrıca evli ve bir kız çocuğu babasıyım. İlk ve ortaöğrenimimi Tekirdağ’da tamamladıktan sonra ülkemizin en köklü liselerinden olan şanlı yuva Kuleli Askerî Lisesi’nde eğitim gördüm. Akabinde Kara Harp Okulu’ndan sistem mühendisi ve Jandarma Teğmen olarak mezun olup Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman ordusunda göreve başladım. 

Ayrıca Jandarma Dil Okulu’nu birincilikle bitirip devlet bursuyla Savunma Bilimleri Enstitüsü’nde Etnik Farklılıkların Siyasallaşması konusunda yüksek lisansımı tamamladım. Türkiye’nin en genç Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevleri de dahil olmak üzere Jandarma Teşkilatı’nın pek çok kademesinde vatanıma hizmet verdim. 

2014 yılında kentimizin Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte tecrübelerimi memleketim için kullanmak amacıyla kurucu Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Albayrak’ın oluşturduğu ekipte yer almaya karar verdim. Görevime Trafik Zabıta Şube Müdürü olarak başlayıp Zabıta Dairesi Başkanlığıyla devam ettim. 

Ardından Büyükşehir Belediyemizin en büyük daire başkanlıklarından biri olan Ulaşım Dairesi Başkanlığı görevine başladım. Daha sonra pek çok daire başkanlığının bünyesine bağlı olduğu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine gelerek yaklaşık bin 500 personelimizin de yöneticiliğini üstlendim. 

Ek olarak 5 yıl boyunca Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin Encümen üyelerinden biriydim. 21 yıllık idarecilik tecrübemi artık kentimizin yönetiminde söz sahibi olmak için kullanmak istiyorum. Bunun en büyük adımlarından biri olan aday adaylığımı açıklamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi. 

“SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’Nİ YENİDEN KAZANACAĞIZ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözünü kendisine kılavuz edinerek çıktığı bu yolda gece gündüz demeden Süleymanpaşa’ya hizmet etmek üzere aday olduğunu ifade ederek Eral, “Size söz veriyorum. Partimizin ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında Süleymanpaşa Belediyesi’ni yeniden atamızın ‘en büyük mirasımdır’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandıracağız. Biz çalışacağız, Süleymanpaşa için kazanacağız” diye konuştu. 

“GELECEĞİ, TÜM ŞEMŞEHRİLERİMLE BERABER İNŞA ETMEK İSTİYORUM”

Halkın her kesimini kucaklayacak, yüzünü daima ileriye dönük olan yönetim anlayışıyla bu kentte geleceği tüm hemşehrileriyle birlikte inşa etmek istediğini söyleyen Eral, “Ben bu şehrin yalnızca bugününe değil, yarınına da katkıda bulunmak; her günü bir öncekinden daha iyi hale getirmek için adayım. 

Yenilikçi projeler ve sürdürülebilir çözümlerle, bu şehri ileriye taşımak için buradayım. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sorunlarının, taleplerinin ve bu şehirden beklentilerinin genç ve dinamik bir başkan adayı olarak farkındayım. Hayatın her alanında gençlerimize fırsat tanıyacak ve gerek kariyer gerek eğitim hedeflerinin destekçisi olmak üzere adayım, her birine kendi kardeşim gibi yaklaşıp hayallerini gerçekleştirmelerine yardım etmek için buradayım. 

Süleymanpaşa’yı bir öğrenci şehri yapmak, üniversite ve kent entegrasyonunu sağlamak, yurdumuzun dört bir yanından ailelerinin emaneti olarak bu şehre gelen kardeşlerimize memleket sıcaklığı yaşatmak için adayım. Bu şehirde yaşayan her bireyin sesini duymak, ihtiyaçlarına karşılık vermek ve onları toplumun eşit üyesi olarak görmek, benim için temel bir değerdir. 

Bu yüzden engelli bireylerimiz için engelsiz bir Süleymanpaşa inşa edeceğime söz veriyorum. Engelli vatandaşlarımızın gündelik hayatta karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmak için adayım. Her bir vatandaşımızın daha rahat ve daha erişilebilir bir şehirde yaşaması için buradayım. Tecrübeleri, yaşanmışlıkları ve birikimleriyle çınarlarımız olan yaşlılarımız benim için pek kıymetlidir. 

Onların ihtiyaçlarına, isteklerine saygı göstermek ve yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik çalışmak, kültürel etkinliklere katılımlarını teşvik etmek ve sosyal hayatla bağlantılarını güçlendirmek için adayım. Bölgemizin kaçınılmaz gerçeklerinden biri olan depremle ilgili kentsel dönüşüm çalışmalarını vakit kaybetmeden hayata geçirmek için adayım. 

Süleymanpaşa’mızdaki her bir vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak için buradayım. Kırsal alanları desteklemek ve kooperatifçilik prensipleriyle güçlendirmek, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimizin merkezindedir. Bu bağlamda katma değeri yüksek tarımsal ürünleri Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı pazarlarından olan başta İstanbul olmak üzere yurdumuzun dört bir köşesine ulaştırmak için çeşitli projeler geliştirmek üzere adayım. 

Üretenin, emekçinin yanında olmak, emeğinin karşılığını vermek için buradayım. Kısacası partimizin Sosyal Demokrasi bakışıyla yapacağımız çalışmalarda vatandaşımızın vergilerinin her kuruşunun yine kendilerine döneceğinin teminatı ile adayım. Şeffaf, adil, özgür, dayanışma içinde bir Süleymanpaşa için buradayım” dedi. 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir