[ad_1]

 

Toplantıya mazeret bildiren Ziya Arslan, Serkan Genç, Feyzullah Yorulmaz ve Veysel Güven katılmadı.

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Yavaş yavaş siyasi partilerimizin yerel seçimle ilgili takvimleri işitilmeye başlandı. Hem ilçemizde hem de ilimizde siyasi partilerimizin aday adayları müracaatlarını yapıyor. 

Öncelikle ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasinin gereği. Huzurlu, sükûnetli bir seçim sürecinin geçmesini temenni ediyorum. Bugün de alacağımız kararların ilçemiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

AK PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından meclise ek olarak sunulan gündem maddeleri okunarak gündeme alınırken, soru önergelerine yazılı yanıt verileceği belirtildi. 

Toplantıda Belediye Meclis Üyesi Veysel Güven’in AK Parti üyeliğinden istifa ederek, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğu, görevine CHP meclis üyesi olarak devam edeceği konusunda meclise bilgi verildi. 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantının ilk gündem maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Fatih Mahallesi 742 ada 4 parsel önünde ve çevresinde oluşan isimsiz yollara isim verilmesi konusu oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Boş Kadro Değişikliği konulu yazısı oy birliğiyle kabul edildi. 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Karaağaç Mahallesi 326 ada 15 parselde bulunan belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazının oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün belediyeye ait Bahçelievler Mahallesi 2220 ada 1 parsel 81 metrekare taşınmazın 4650 Sayılı Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 17. Maddesine göre Türkiye Elektrik İletişim A.Ş Genel Müdürlüğü’ne bedelli devrinin yapılması konulu yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

MÜDÜRLÜKLERDEN GELEN YAZILAR GÖRÜŞÜLDÜ

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin 8. Maddesinin 1 fıkrasına istinaden Yetkili Muayene kuruluşu ile protokol imzalanması konulu yazısının oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Bahçeağıl Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Park Alanına İsim Verilmesi konulu yazısı da oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi. 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Belediye Hisselerinin hissedarlara satılması konulu yazısının oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Ödenek Aktarımı konulu yazısı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

HİSSE SATIŞLARI OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş. Genel Kurul toplantısına katılmak ve oy kullanmak üzere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş. Genel Kurul toplantısına katılmak ve oy kullanmak üzere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu da oy birliği ile kabul edildi. 

1/1000 Ölçekli Karaağaç Köy İçi ve Karaağaç Köy İçi İlave Uygulama İmar Planı Revizyonu hakkındaki gündem maddesinin oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından muhtelif yerlerdeki belediye hissesinin hissedarına satışı konulu gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu 5 Aralık Salı günü saat 14.00’te yapılacak.  

Haber / Buse AKIN
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *