[ad_1]

 

Edirne İl Genel Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmeleri sonucunda 2024 yılı mali performans bütçesi 1 miyar 22 milyon lira olarak kabul edildi.

Vali Yunus Sezer, İl Genel Meclisi’nde 2024 bütçesinin oy birliği ile kabul edilmesinden sonra Meclisi ziyaret ederek, Edirne’de yapılan yatırımlarla ilgili olarak bilgi verdi. 

“GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARTMAK İSTİYORUZ”

Gelecek yıl için 150 kilometre sıcak asfalt hedefi koyduklarını söyleyen Vali Sezer, “Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Edirne’deki bu yol iyileştirme problemini artık geride bırakmayı istiyoruz. Bu sene, birçok köyü birbirine bağlayan grup yollarını yapacağız. 

Seneye yine grup yolları başta olmak üzere nüfus yoğunluğu ve trafiğin fazla olduğu köylerimizin yollarını asfalt yapacağız ve sonraki aşamada da diğer köylerimiz olmak üzere üç aşamalı bir plan çerçevesinde bu yol problemini artık Edirne’nin kırsal alanında gündemimizden çıkartmak istiyoruz. Bu enerjimizi de artık daha üretken projelere yöneltmek istiyoruz” dedi. 

TALEPLERİN HEMEN HEMEN TAMAMINI DEĞERLENDİRDİK” 

Tarım kenti Edirne’de sulanabilecek araziler için gereken yatırımlara öncelik verdiklerini ifade eden Vali Sezer, “İlçelerimizden gelen taleplerin hemen hemen tamamını değerlendirdik. Sulamayla ilgili göletlerin tadilatı, temizlenmesi, kanalların bakımıyla ilgili olarak kooperatiflerimize destek verilmesi yönünde karar aldık. 

Bu noktada gelen taleplerin tamamını gündemimize aldık ve değerlendirdik. 2024 için de bu sene yapamadıklarımızı programa aldık. Onlar da inşallah gerçekleştireceğiz ve hep beraber görme imkânımız olacak” ifadelerini kullandı. 

“KÖYLERİMİZDE İÇME SUYU SIKINTISI YOK GİBİ”

 

Yoğun enerjinin tüketildiği köylerde vatandaşın üzerine binen yükü azaltmak adına enerji projelerini bu sene de gündeme aldıklarını ifade eden Sezer, “Amiyane tabirle Fizan’da bile olsa su getirmemiz gerekiyor. Su çünkü insani bir ihtiyaçtır ve bununla ilgili olarak vatandaşlarımızı bizim sınav etmememiz lazım. 

İçme suyu içme suyu sıkıntısı çeken hiçbir köyümüzün olmaması lazım. Şu anda köylerimizde içme suyu sıkıntısı yok gibi. Olanların da tamamı çözüldü. Grup köylerinde bu sene hem şebekeyi yenileyeceğiz hem de ilave kaynaklar bularak güneş enerji sistemine orayı kavuşturacağız. 

Bu yıllardır kangren olmuş problemlerden bir tanesiydi. Bu sene inşallah onu da çözmüş olacağız. İçme suyu ve sulamayla ilgili konular mayısa kadar tamamlanacak. Çünkü mayıstan sonra köylerde bir nüfus yoğunluğu oluyor. Bir de tarımsal sulama bu dönemde başlıyor. 

Bu döneme kadar ihaleleri tamamlanıp faaliyete geçirilecek konular. 2024 yılı bütçemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber / Menşure KARDEŞ 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *