[ad_1]

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda 25 Kasım Cumartesi günü saat 16.30’da Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Özgür Sönmez, saha çalışmalarını sürdürüyor. Beraberindeki partililer ile birlikte dün saat 10.00’da gazetemizi de ziyaret eden Sönmez, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. 

“BÖLGEMİZİN SORUNLARINI BİLİYORUZ”

Bölgenin sorunlarını bildiklerini ve hizmet için yola çıktıklarını kaydeden Sönmez, “Bu yoldan dönmeyeceğiz” dedi. Ön seçim istediğini de vurgulayan Sönmez, “Ben ön seçimi istiyorum ve buna hazırım. Üye merkezli ön seçimler her zaman partiye başarı katar” dedi. 

Mevcut Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladığını hatırlatan Sönmez, “Bizler de değişim ekibi olarak kongre sürecinde CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı için aday olduk ve seçimi kazanamadık. Kongrenin ardından da Belediye Başkan Aday Adaylığı süreci başladı. 

Genel merkez bandındaki değişimin tabanda heyecan yarattığını bütün ülke görüyor. Bu heyecanın temsilcileri olarak halka karşılık olmak için yola çıktık. Bizler uzun yıllardır Çerkezköy’de yaşayan ve çalışan insanlarız. Bölgemizin sorunlarını biliyoruz. 

Dertlere derman olmak için proje ekibi kurduk ve proje ekibimiz de çalışıyor. Gerçekten güzel bir süreç olacak. Başkan Vahap Akay, Büyükşehir sevdası ile yola çıktı. İnşallah başarılı olur” ifadelerini kullandı. 

“DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR” 

Şaban Kardeş’in, “Aday Adaylığı açıklamanızdaki coşku, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 2014 yılında aday olduğu dönemdeki coşkuyla aynı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine konuşan Özgür Sönmez, “Siyaset öyle bir şey ki insanlar güvendiği ve inandığı kişilere karşı heyecan duyarlar. 

Bu heyecanı da dışarıya vururlar. Bizim çıktığımız yolda yaptığımız ilk açıklamamıza gelen bu tepki, bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. O gün ben ne ile karşılaşacağımızı merak ediyordum. Sadece üyelerimize mesaj attık, sosyal medyadan paylaşım yaptık. 

O ona kadar sakindim ama araçtan indikten sonra ve kalabalığı gördükten sonra heyecanlandım. Bu da başarıya ne kadar yakın olduğumuzun göstergesi oldu” ifadelerini kullandı.  

5 ARALIK’A KADAR UZATILDI

 

Şu ana kadar Genel Merkez ile bir temasta bulunmadıklarını ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret için randevu talebinde bulunduklarını kaydeden Sönmez, CHP’de Aday Adaylığı sürecinin 5 Aralık tarihine kadar uzatıldığını da ifade etti. 

Çerkezköy’ün il olması konusundaki görüşlerini de paylaşan Sönmez, “Çerkezköy’ün il olması konusundaki çalışmalarda her zaman aktif olarak rol aldım. Çerkezköy’ün il olması için gerekli tüm çalışmaları yaparım. İl olmak için Çerkezköylülük bilincinin olması gerekiyor. Böyle olursa başarabiliriz” dedi. 

“ÇERKEZKÖY, BİR KİŞİNİN YÖNETEBİLECEĞİ BİR YER DEĞİL”

Aday Adaylığı sürecinde tüm üyeleri ve partiye gönül verenleri yanına alarak yürüdüğünü, hiç kimseyi ayırmadığını da belirten Sönmez, “Çerkezköy, bir kişinin yönetebileceği bir yer değil. Burayı katılımcı demokrasi ile yönetebiliriz. Bunun içinde muhtarların, STK’ların da olması gerekiyor. 

Biz onların sadece paydaşı olacağız. Çerkezköy’ün 12 mahallesi var ve hepsinin de farklı dertleri var. Buna göre çalışmalar yapmamız gerekiyor” diye konuştu. 

MAKRO VE MİKRO BAZLI SORUNLAR VAR 

Aday olduğu takdirde yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Sönmez, “Birçok projemiz var. Makro ve mikro bazlı sorunlar var ve bu sorunların hepsini biliyoruz. Gittiğimiz her yerde otopark sorunu ortaya çıkıyor. Bunun için arkadaşlarımız şehir merkezine yakın yerlerde otopark çalışmaları hazırlıyor” dedi. 

“ÇERKEZKÖY İÇİN 8-10 KİŞİ KARAR ALMAMALI” 

Adaylığı açıklandığı takdirde CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı ile birlikte yol yürüyeceğini ifade eden Sönmez, “Ön seçim kararımı yineliyorum. Genel merkezin kararına uyuyoruz ancak Çerkezköy için kararı 8-10 kişi almamalı. Hep birlikte karar alınmalı” ifadelerini kullandı. 

Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Sönmez’e ziyareti için teşekkür eden gazeteci Şaban Kardeş de “Çıktığınız yolda sizlere başarılar diliyorum. Çerkezköy’de renkli bir seçim olacak. Hakkınızda hayırlısı olsun” dedi. 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *