[ad_1]

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yerel yönetimlere gönderdiği Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imzaladı.

“ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz’da toplumsal cinsiyet eşitliği, aile içi şiddetin önlenmesi, çalışma yaşamında şiddet ve tacizi önlemeye yönelik politikaların hayata geçirilmesi noktasında asla taviz vermeyeceklerini ifade ederek “İlk günden beri insana, canlıya şiddet bizim hayatımızda asla olmayacak diyerek politikalarımızı belirledik. 

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına birçok çalışma yaptık. Lüleburgaz Belediyesi olarak, kadınların sosyal yaşam ve iş hayatındaki rolleri, toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı, şiddet ve tacizden arındırılmış, insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı sağlamayı taahhüt ettik” dedi.

“EŞİTLİKÇİ BİR ANLAYIŞLA GELECEĞE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin, yönetim anlayışlarının merkezinde yer aldığını söyleyen Gerenli, “Lüleburgaz Belediyesi olarak Toplumsal Cinsiyet, Eşitlikçi Yaklaşım ve Yönetici Kadınlar projesi ile ‘Guangzhou Ödülü’ olarak bilinen Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon Ödülü’ne aday olarak, 171 şehir ve 301 proje arasından ilk 15’e girmeyi başardık. 

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademimiz sayesinde yürüttüğümüz çalışmalar Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülü’ne layık görüldü. 

Diğer yandan Tüm Bel-Sen’le yaptığımız sözleşmemize aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen belediye çalışanı memurun sosyal ve mali haklarının elinden alınarak çalışanın eşine ödeneceğine dair maddeyi koyduk. Eşitlikçi bir anlayışla geleceğe yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber / Menşure KARDEŞ
 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir