[ad_1]

 

Ekim ayı gelirinin 6 milyon 790 bin 244 lira, giderinin 1 milyon 109 bin 702 lira, kasa mevcudunun bin 218 lira, banka mevcudunun 14 milyon 932 bin 891 lira olduğu ifade edildi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkan Yardımcısı Abdullah Sezgin başkanlığında dün saat 16.00’da yapılan toplantı, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. 

KAVLAK’IN YERİNE KAYA SEÇİLDİ 

Toplantı, Kasım ayı gelir gider, bütçe izleme raporları ve mizanın görüşülmesiyle devam etti. Ekim ayı gelirinin 6 milyon 790 bin 244 TL, giderinin 1 milyon 109 bin 702 TL, kasa mevcudunun bin 218 lira, banka mevcudunun 14 milyon 932 bin 891 lira olduğu ifade edildi. 

Ekim ayı gelir, gider ve mizanın ibra edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Daha sonra Ticareti Geliştirme Komisyonu’ndan ayrılan Meclis Üyesi Gökhan Kavlak’ın yerine Meclis Üyesi Turgay Kaya seçildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Ekim ayı içerisinde yapılan yenilikler, lobicilik faaliyetleri, üyelere yönelik etkinlikler hakkında Genel Sekreter Seçkin Bayraktar tarafından meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı. 

“DESTEK İSTİYORUZ” 

 

Daha sonra 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarına katılmak üzere Konya’ya giden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, izlenimlerini paylaştı. Çetin, “Konya Sanayi Odası’nı ve Konya’daki OSB’leri gezdikten sonra iştahım daha da kabardı. Hele hele savunma sanayine yapılan yatırımları gördükçe heyecanım arttı. 

Savunma sanayiinde bildiklerimiz net olarak söylüyorum buz dağının sadece görünen kısmı. Şahsım adına söyleyecek olursam çok şey bildiğimi sanıyordum ama oradaki durumu görünce hiçbir şey bilmediğimi fark ettim. İnanılmaz güzel işler yapılmış ve savunma sanayinde birçok ülkeye ihraç ettiğimiz ürünlerin orada sergilendiğini gördüm. 

Silah konusunda da ciddi anlamda ihracat yapılıyor. Yine havacılık sektörüne yapılan yatırımlar var. SİHA’ların da orada üretilip, ihracatının yapıldığını öğrendim.  Bölgemizde yapılabilirliğinin de farkındayım. Güçlü tedarik zincirinin kurulmasıyla, gelişen teknolojik ürünlerinin yapılmasına olanak sağlanmasıyla beraber savunma sanayine daha fazla yönelebiliriz.

Bölgemizde hem yeşil dönüşüme destek verecek hem dijital dönüşüme destek verecek hem de savunma sanayiinden gelen gelirle ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir alana sahibiz. Sanayi kültürü var, sadece ve sadece büyük sanayicilerin biraz daha tedarik zincirlerini burada kurup geliştirmeleri konusunda desteğe ihtiyacının olduğunu biliyorum. 

Bu konuda neler yapılabileceğiyle ilgili en kısa sürece çalıştay düzenlenmesi gerekiyor. Destek istiyoruz” diye konuştu. 

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” 

 

Meclis üyesi Saim Buyruk da Konya’yı geleceğin şehri olarak gördüklerini belirterek, “Konya tüm sektörlerde gelişen, enteresan bir şehir. Konya, savunma sanayiinde daha da gelişecek. Bizim burada da yavaş yavaş oluşum oluyor” dedi. Buyruk’un ardından konuşan Çetin ise “Savunma sanayini kurduktan sonra bunun takipçisi olacağız. 

Şu anda da zaten savunma sanayiine çalışan firmalarımız var. Gurur verici bir olay” dedi. Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Meclis Üyesi gazeteci Şaban Kardeş, “ Ben her meclis toplantısında dile getirilmesini istiyorum. Bugün bir fotoğraf gördüm, birkaç gün sonra paylaşacağım. 

Bugün Kaymakamlığın otoket çizimini PDF formatına çevirdik. O fotoğraf beni heyecanlandırdı çünkü o fotoğrafta Çerkezköy Kaymakamlığı yazıyor ama Çerkezköy Valiliği de yazabilir. Dolayısıyla Çerkezköy’ün il olması konusundaki çalışmalar bu aşamada geri kalmış değil. Siyaset hızlı, aday adaylığı süreci var, yerel seçim süreci yaklaşıyor. 

Bütün bu konuşmaların ışığında ben şunu görüyorum; Çerkezköy il olacak ilçeler arasında gerçekten ilk 3’te. Buna inanmanızı ve çalışmaların devam etmesini diliyorum. Önümüzdeki hafta da inşallah ‘Çerkezköy İl Olmalı Çünkü’ isimli programımızda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Çetin’i konuk edeceğiz” dedi. 

“GÖRDÜĞÜNÜZ, DUYDUĞUNUZ YENİLİKLERİ PAYLAŞIN” 

Çerkezköy’deki firmaların ara eleman değil eleman bulmakta sıkıntı çektiğini ifade eden Kardeş, “Bizim mutlaka nesil yetiştirmemiz lazım. Çerkezköy’ün il olacağına dair yürekten inancımı yinelemek istiyorum. Bütün meclis üyelerimizin de bu konuyu her platformda dillendirmesini istiyorum” dedi. 

Kardeş’in ardından konuşan Başkan Çetin, “Gördüğünüz, duyduğunuz bütün yenilikleri ne olursa olsun paylaşmanızı rica ediyorum. Neleri iyi yapabiliriz diye istişarelerde bulunalım, bir araya gelip konuşalım. 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nden 4 kişi Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Bu arkadaşlarımızdan aday çıkan olursa Çerkezköy’ün il olmaması için hiçbir neden kalmayacak” dedi. 

Haber / İrem BANÇO

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *