[ad_1]

 

Kapaklı’da 2004-2019 yılları arasında 3 dönem belediye başkanlığı yapan, 2019 seçimlerinde Mustafa Çetin’e karşı seçimi kaybeden İrfan Mandalı, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler için de Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

İrfan Mandalı, Cumartesi günü saat 15.00’te CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen programla aday adaylığını kamuoyuna duyurdu. Programda konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan tüm katılımcılara teşekkür ederek, “2024’te yapılacak seçimleri kazanacağız. Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Tüm aday adaylarına başarılar diliyorum” dedi. 

BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN’İ ELEŞTİRDİ

CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Mandalı da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i sert sözlerle eleştirdi. Kapaklı olarak çok şey kaybettiklerini savunan Mandalı, “Kaybetmeyi istemezdik ama halkımız yanıldı. Bu kardeşimiz 5 yıl burada görev yaptı, yerler satıldı, herhangi bir icraat yok. Usulsüzlükler diz boyu devam ediyor. 

Kendi içerisinde birbirlerini harcama peşindeler. Kapaklı’da usulsüzlüklerin devam ettiğini hep birlikte görüyoruz. Bunları görmemek isterdik ama bunlar buraya gelirken ne demişlerdi; “İrfan Mandalı usulsüzlük yaptı” Kendilerinin tüm usulsüzlüklerde adı varken, yapılmamış işleri yapılmış gibi göstererek sizlere aktardılar. 

Bunları aktarınca vatandaşımız inanmadı fakat bunların baskıcı tavırlarından dolayı oy verdiler. Kapaklı’da 750 milyon liralık yer satıldı. Şimdi Kapaklılı hemşerilerime soruyorum. Sizin 75 dönümlük yeriniz gitti. Karaağaç’a ne yapıldı? Hiç. 

Hatta mevcut sağlık ocakları vardı, onlar bile yıkıldı. Bir arkadaş Karaağaç’a bağış yapayım dedi. Sonra bir baktık ki, çimentolar buharlaştı, belediye araçlarıyla götürüldü” ifadelerini kullandı. 

“ERKEN GİDEN MASA KAPIYOR”

 

Kendisi belediye başkanlığını bıraktığınsa belediyede 280 çalışanın olduğunu, şimdi ise çalışan sayısının 750’yi bulduğunu söyleyen Mandalı, “Bunların da bazıları da çalışmıyor. Birçoğu bankamatikçidir. Bunlarda erken giden masa kapıyor. 

Geç kalan masada kendisine yer bulamıyor, sıkışıyorlar. Verilen maaş aylık 12 milyon lira. Kaybımız 12 milyon. İnşallah kısa sürede bunlardan kurtulup, beklediğimiz belediyeciliğe kavuşmuş oluruz” dedi. 

“BUNLAR HESAP KİTAP BİLMİYOR”

 

Mevcut başkanın dünyanın borcunu yaptığını, faizlerin fahiş şekilde devam ettiğini dile getiren Mandalı, “Biz 13 milyona asfalt yapıyorduk. Bunlar 90 milyona yapıyor. Biz rüzgar gülü yaptık, bunlar zarar ettik diyor. Nasıl zarar ediyorsun? Herkes rüzgar gülü kullanıyor. Şu an rüzgar gülünün aylık getirisi 1 milyon 200 bin lira. 

Bunlar hesap kitap bilmiyor. 5018 sayılı kanuna göre bütçenizi denk bir şekilde yürütüyorsanız hesabınızı yapmanız gerekiyor. Mustafa Çetin göreve başladığında 2019’da yapılan borçları bizim borcumuz gibi gösteriyor. Ama ben 3 ay yönettim. Benim temiz çalışan memurlarım var, arkadaşlarım var, diğer partilerden gönüllülerimiz var. 

Biz aldığımızda nüfus 20 bindi. Biz teslim ettiğimizde 125 bin oldu. Dediler ki sen 15 yılda ne yaptın? Ben yaptığım çalışmaları saysam vaktiniz yetmez” dedi. Göreve gelir gelmez yapacakları ilk çalışmalardan birinin Pınarça ve Karaağaç’a imar planı yapmak olacağını söyleyen Mandalı, “Pınarça’daki kapalı spor salonunu da halkımıza düğün salonu olarak kazandıracağız” dedi. 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir