[ad_1]

 

Cumartesi günü saat 15.00’te CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan yaptığı açıklama ile aday adaylığını duyuran Erdoğan Kaplan, yaptığı konuşmada, “1954 yılında Tekirdağ’ın Saray ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Saray’da tamamladım. Diyarbakır Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra 12 Eylül Askeri Darbesi ile öğretmenlik mesleğine sonlandırarak siyasete atıldım. 

1983 yılında Halkçı Parti’nin Saray Kurucu İlçe Başkanlığı’na seçilerek, 1989 yılına kadar kurucu ilçe başkanlığı görevinde bulundum. 1989 yılındaki Yerel Seçimlerde SHP’den Saray Belediye Başkanı seçildim. Daha sonraki süreçte halkımızın bana verdiği güç ve değerle 1994 ve 1999 yıllarında yapılan seçimlerde de, CHP’den Belediye Başkanı olarak seçilerek, 3 dönem belediye başkanlığı görevimi yerine getirdim. 2002 yılında Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek CHP’den Milletvekili Aday adayı oldum” dedi.

“TEKİRDAĞ’I TBMM’DE TEMSİL ETTİM”

 

2002 yılında yapılan ön seçim sonrasında Tekirdağ 1. sıra Milletvekili seçilerek Tekirdağ’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil ettiğini söyleyen Kaplan, “Büyükşehir belediye başkanımız sayın Kadir Albayrak 2014 yılında Tekirdağ’ımızın büyükşehir olması ile birlikte üstlendiği başkanlık görevini o zorlu sürece rağmen gayet başarılı bir şekilde yürütmüş ve bugünlere kadar başarı ile getirmiştir. Kendisine hizmetleri için bugün burada huzurlarınızda bir kez daha teşekkür eder,bundan sonraki yaşamında da başarılar ve esenlikler dilerim” diye konuştu. 

NEDEN ADAY ADAYI OLDUĞUNU SIRALADI

 

Erdoğan Kaplan, neden aday adayı olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Hem bürokrasiyi iyi bilen hem de yerel yöneticilik ve belediyecilik anlamında tecrübe ve birikimime olan inancımdan dolayı aday adayıyım. Tekirdağ’ımızın yakın takipçisi ve Tekirdağ aşığı olarak hızla nüfusu çoğalan ve bununla birlikte sorunları her an artan şehrimizi marka büyükşehir statüsüne taşıyacak projelerimiz olduğu için aday adayıyım. 

Beni bilenler çok iyi bilir. Ben halk adamıyım. Din, dil, ırk, inanç, partili, partisiz, sosyal statü vs hiç bir ayrım yapmadan herkesi eşit mesafede kucaklayacak büyüklükte bir kalbe sahip olduğum için aday adayıyım. Tekirdağ’ımızın, taşından toprağına, denizinden yamacına, hayvanından bitkisine, havasından suyuna sorumluluk bilinci ile hareket edeceğime inandığım için aday adayıyım. 

Halkın nabzını tutan ve her zaman bizlerle ulaşamadığımız halkımızın sesini her an bizlere duyuran basın mensuplarımızla, ilçelerimizin sivil toplum kuruluşları ile birlikte omuz omuza çalışacağıma olan inancımla adayım. Tekirdağ’ımız sınırları içerisinde olan her bir karışına hizmet edebilme bilgi, beceri ve enerjime inandığım için adayım. 

Aday adayı olmamın en büyük sebebi ise mutlu, huzurlu, birlik ve beraberlik içerisinde bir bütün olarak yaşayacağımız büyükşehir için bilim esaslı hazırladığımız projelerimize, kendime ve sizlere güvendiğim için adayım.”

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *