[ad_1]

 

Vali Sezer, “Üç ay içerisinde 2 defa ilçelerimizi bu toplantılar vesilesi ile gezmiş oluyoruz. Lalapaşa’mız 5. ilçemiz. Burada 2 ay içerisinde birçok problemin giderildiğini ve birçok icraatın yapıldığını görüyoruz. İlçelerde yapılan toplantılarda muhtarlardan gelen taleplerin yüzde 95’inin tamamlandı” dedi. 

Doğanköy’de düzenlenen muhtarlar toplantısında, Vali Sezer’in Lalapaşa’da yaklaşık 1 ay önce yaptığı toplantıda ele alınan konular ile ilgili başlatılan ve tamamlanan çalışmalar değerlendirildi.

“BAZI TALEPLERİ 2024 PROGRAMINA ALDIK” 

İlçelerde yapılan toplantılarda muhtarlardan gelen taleplerin yüzde 95’inin tamamlandığını belirten Vali Sezer, “Üç ay içerisinde 2 defa ilçelerimizi bu toplantılar vesilesi ile gezmiş oluyoruz. Lalapaşa’mız 5. ilçemiz. Burada 2 ay içerisinde birçok problemin giderildiğini ve birçok icraatın yapıldığını görüyoruz. Bazı talepleri, problemleri ise 2024 programına aldık” dedi.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİLER 

 

Lalapaşa’da tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer de “Ortakçı – Kayapa arası bozulan asfaltın yama çalışması tamamlandı. Çatma Köyü’nde elektrik talebi yaşandığından bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. 

Çömlekakpınar-Muratçalı arası yolun asfalt bozukluğu işi düzeltilerek tamamlandı. Hacılar Köyü muhtarlıkta bulunan 1600 metre içme suyu borusunun hatta döşenmesi işi tamamlandı” dedi. 

“EDİRNE’NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

 

Vali Sezer, daha sonra Süloğlu’na bağlı Domurcalı Köyü’nde muhtarlar ile bir araya geldi. Domurcalı Köyü’ndeki buluşmada, Vali Yunus Sezer’in 15 Eylül’de Süloğlu’nda yaptığı toplantıda gündeme gelen ve ele alınan konular ile ilgili devam eden ve tamamlanan çalışmalar değerlendirildi. 

Grup içme sularından başlanılarak güneş enerji sistemlerini kurmak ve enerji maliyetlerini düşürmek istediklerini belirten Vali Sezer, “İki ay içerisinde köylerimizdeki taleplerin neredeyse yüzde 90’ını ya bitirdik ya da önümüzdeki yılın programına aldık. 

Önümüzdeki yılın ortalarına kadar bitireceğiz. 3 sene içerisinde yama veya 2. kat asfaltı Edirne’nin gündeminden çıkarmak istiyoruz. En az 15 yıl sağlam güzel yollar yapalım. Köylerimiz de köylülerimiz de vatandaşımız da mutlu olsun. Biz de enerjimizi ceviz projelerine, sulama projelerine veya gelir getirici başka alanlara yönlendirelim” ifadelerini kullandı. 

MERA ARAZİSİ SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

 

Süloğlu’nda tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer de “Süloğlu’nda toplulaştırma konusunda Yağcılı – Süloğlu Bağlantı yoluna malzeme çekilmesi ve ruhsat ile ilgili sorunlar çözüme kavuşturuldu. Keramettin Köyü’nde köy içi Rotmix talebi işi tamamlandı. 

Süloğlu-Akardere Köy Bağlantı Yolu ve köy içi yolların bakım onarımı talebi işi tamamlandı. Domurcalı Köyü’nde Rotmix talebi işi tamamlandı. Sülecik-Tatarlar arası yolun asfaltlanması işi tamamlandı. 

Taşlı Sekban Köyü toplulaştırma ile ilgili mera arazisi konusunda sorun çözüme kavuşturuldu. Tatarlar Köyü’nde malzeme alınan yerlerin kapatılması işi tamamlandı” dedi. 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *