[ad_1]

 

21 sunumun gerçekleştirildiği, 6 oturum ile 2 davetli konuşmacı ve bir eğitimin yer aldığı kongrede yapı ve hacim akustiği, gürültü kontrolü, akustik ölçümler, işitsel peyzaj ve müziksel akustik gibi konuların yanı sıra güncellenmiş çevresel gürültü yönetmeliği ve ses yalıtımı detayları deprem yönetmeliği açısından değerlendirilirken, güncel konular da tartışıldı. 

Kongrenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Trakya Üniversitesi’nin bu 41. yılını kutladığını ve Türkiye’nin en köklü üniversitelerden birisi olduğunu ifade ederek, “Disiplinler arası bir kongreye ev sahipliği yapıyoruz. Mühendislik, mimarlık, tıp ve sanatı içeren, pek çok araştırmacıyı buluşturan bir kongre” dedi. 

BU YILKİ TEMA ‘SES VE SESSİZLİK SONRASI’ OLARAK BELİRLENDİ

Etkinliğin Trakya Üniversitesi’nde düzenlenmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Türk Akustik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Konca Şaher de “Bu yılki kongre temamızı ‘Ses ve Sessizlik Sonrası’ olarak belirledik. 2019’daki kongremizden sonra ilk defa bu kongremizi yüz yüze gerçekleştireceğiz. 

Bu anlamda bu kongre bizim için çok özel. Kongremizin aslında üç ana teması bulunuyor ve bununla bağlantılı iki davetli konuşmacımız ve bir de panelimiz var. Bu temalardan birisi akustikte sürdürülebilirlik, ikincisi ise arama kurtarmada ses ve sessizlik konusunu içermektedir. 

2021 yılında güncellenen gürültü yönetmeliğinin güncellenmiş halini tartışmak amacıyla da bir panel düzenlendik” diye konuştu. 

“SES VE SESSİZLİK” TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

 

İki gün süren kongrenin 1. oturumunda “İşitsel Peyzaj ve Algı”, 2. oturumunda “Malzemelerin Akustik Özellikleri”, 3. oturumunda “Akustik Ölçümler-1”, 4. oturumunda Hacim Akustiği, 5. oturumunda “Gürültü Kontrolü” ve 6. oturumunda “Akustik Ölçümler-2” konuları ele alındı. 

Kongrede ayrıca, davetli konuşmacı olarak katılan Selma Kurra “Çevre ve Yapı Akustiğinde Sürdürülebilirlik Kavramı ve Sürdürülebilir Akustik Yönetimi” ve Çınar Kurra ise “Son Bir Ümit: Ses Ve Sessizlik” adlı konuşmasını gerçekleştirirken, Nevzat Özgüven tarafından “Titreşim Yalıtımı ve Örnek Uygulamalar” adlı eğitim verildi. Balkan Kongre Merkezi Fuayesi’nde “Ses ve Sessizlik” temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Haber / Ebru CÜNİ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *