[ad_1]

 

Müslümoğulları İnşaat kurucularından Çerkezköylü iş insanı Sümmani Çelik ve Çerkezköylü iş insanı Serkan Sürücü sponsorluğunda İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen istişare programında, bölgede yaşayan Erzurumlular bir araya geldi. 

Üsküdar İskelesi’nde demir atan Valide Sultan Gemisi’nde düzenlenen programa; Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Çevre ve Şehircilik eski Bakanlarından İdris Güllüce, 2002-2007 yılları arasında 22. Dönem Erzurum Milletvekili olarak görev yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Yanık, İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Turan Ağa, Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil Yıldırım, Çerkezköy Belediye Meclis üyesi ve Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Müslümoğulları İnşaat kurucularından Çerkezköylü iş insanları Sümmani Çelik, Çerkezköylü iş insanı Serkan Sürücü ve davetliler katıldı. 

BOĞAZ TURUNA ÇIKTILAR 

Valide Sultan Gemisi’nin saat 19.30’da boğaza açılmasının ardından 2000 yılında Türkiye Ezan Okuma Yarışması’nda birinci olan Şahin Çakmak tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra Onur Demir, Erzurum hakkında sunum yaptı. 

“DEVLET GELENEĞİNİN MÜHİM BİR PARÇASI”

 

Sunumun ardından konuşan İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Turan Ağa, “Şehrimiz her devirde devlet geleneğimizin mühim bir parçası olmayı başarmış, Selçuklu ve Osmanlı zamanında olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de milli birlik ve dirliğinin kalesi olmuştur. 

Biz dadaşlar her daim devletimize, milletimize liyakatle hizmet etmeyi borç bilen insanlarız. Liyakat sahibi hemşehrilerimizin mühim ve kıymetli makamlara gelmeleri için hep birlikte el ele gönül gönle hareket etmemiz gerektiği hepimizin malumudur. 

Federasyon olarak derneklerimiz ve vakıflarımız ile beraber, bu amaçla güç birliği halinde hareket ederek devlet-i aliyede vazifeye talip olan liyakatli ağabeylerimizin kardeşlerimizin hak ettikleri her türlü desteği sağlamak biz STK’ların görevi olmalıdır. Önümüzde mahalli idareler seçimleri var. 

Birbirinden kıymetli hemşehrilerimizin talip oldukları belediye başkan adaylıkları, meclis üyelikleri, muhtarlıklar var. Biz federasyon olarak hak eden kardeşlerimize elimizden gelen desteği vereceğiz. Şimdiden aday olan kıymetli kardeşlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz” dedi. 

“DADAŞLARIN BİR ARAYA GELMESİ İÇİN VESİLE BULMAYA DEVAM EDİYORUZ” 

 

Daha sonra konuşan İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Yanık, “İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu misyonu gereği dadaşların bir araya gelmesi için vesile bulmaya devam etmektedir. Bugün de bir Boğaziçi turunda Valide Sultan Gemimizde bir araya gelmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. 

Gönül coğrafyamız Filistin’de Gazze’de saldırıya uğrayarak şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Siyonizmin uşaklarının orantısız güç kullanmaktan ve soykırımdan derhal vazgeçmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

“MAZLUMLARIN GÖLGESİ BİR MİLLET OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Genel Başkan Yanık, “Cumhuriyetimizin 100. Yılının ilk ayında Cumhuriyetin ilk taşını koyan ve yaşatması için her zaman taşın altına gövdesini koyan bir şehrin evlatları olarak tabi ki bunun gururu ve huzuru içerisindeyiz. Erzurum’dan başlayarak Cumhuriyeti inşa etmiş Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. 

Bizler bu mübarek topraklarda duruşumuzla bize inanan ve güvenen tüm mazlumların gölgesi bir millet olmanın gururunu yaşıyoruz. Tavrımız vatanın bölünmezliği konusunda her zaman net olacaktır” dedi. 

Yanık, “Federasyonumuz ilişkilerimizi güçlendirmek sizlerin arasında köprü olmak için çalışmalarını sürekli artırarak ve zenginleştirerek devam ettirecektir” ifadelerini kullandı.  

“ÇOCUKLUĞUMUZ BİLİNÇALTIMIZDA EN DEĞERLİ HALDEDİR”

Yavuz’un ardından konuşan Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, “Bizler dönem dönem bir araya geliyoruz, Erzurum’umuzu, değerlerimizi tekraren hatırlatıyor ve motive oluyoruz. 

Erzurumlu olmanın bize kattığı değeri ve gücü büyük bir onurla hayatımıza yansıtıyoruz. Memleketler kişinin kimliğidir. Biz Beylikdüzü’nde 40 yıldır yaşamamıza rağmen Erzurum’daki çocukluğumuz bilinçaltımızda en değerli haldedir” dedi. 

“KAPAKLI’DA DA BİR KAPINIZ VAR”

 

Daha sonra konuşan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil Yıldırım ise, “Bugün aranızda olmaktan mutluluk ve gurur duydum. Biliniz ki bir tane Erzurumlu kardeşiniz de Kapaklı’da Belediye Başkan Yardımcısı ve Erzurumluları orada en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor. Bu gece sizlerle beraber olmaktan oldukça mutluyum” şeklinde konuştu. 

“VİZE’DEKİ KAPINIZ DA HER ZAMAN AÇIK”

 

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Aktaş da “AK Parti İstanbul İl Yönetiminde Erzurumluları hem temsil etmek hem de İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizi misafir etmek, onlarla birlikte hem hal olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Vize Kaymakamı Sedat Özdemir de “Davetleri için başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ederim. Vize’de bir kapınız her zaman var, hepinizi bekliyorum” dedi. 

“ERZURUMLUNUN TEK MENFAATİ ÜLKENİN MENFAATİDİR” 

2002-2007 yılları arasında 22. Dönem Erzurum Milletvekili olarak görev yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise, “Böyle güzel bir ortamda siz değerli hemşehrilerimiz ile bizleri bir araya getiren federasyon başkanımız Ahmet Yavuz beye teşekkür ediyorum. 

Burada önemli bürokrat hemşehrilerimizi gördüm ve çok mutlu oldum. Bu önemli değerlerimizi derneklerimiz ile beraber daha fazla bir araya getirelim, layık oldukları yerlere gelsinler ülkemiz kazansın. Erzurumlunun gittiği yerde tek bir menfaat vardır o da ülkenin menfaati. Programda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi. 

“BU KÜLTÜREL BİR MESELE”

Daha sonra konuşan Çevre ve Şehircilik Eski Bakanlarından İdris Güllüce, “Bu organizasyonda zerre kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu organizasyonlar kolay olmuyor, çok ciddi bir alın teri ve emek var. 

Ben herkesi tebrik ediyorum. Dernekçilik de zor iştir. En az derneğe gelen en çok eleştirir. Ama kimse bir tarafından tutup eleştirdiği noktayı düzeltmek istemez. Bu organizasyonu yapan derneğimize de teşekkür ediyorum, memleketimizi buralarda temsil edip bizleri bir araya getiriyorlar. 

Erzurumluluk coğrafi bir şey değildir, bu kültürel bir meseledir. Her kim ki vatan, bayrak, millet, din konusunda bir hassasiyeti varsa terör ile ilgili kapılarını kapatmışsa terör sevicilerine kapılarını kapatmışsa o adam Erzurumludur” dedi. 

“GÖÇ VERMEK ERZURUM İÇİN PROBLEM”

Ekonomisi gelişmemiş illerin göç verdiğini kaydeden Güllüce, “Göç vermenin başka şehirler için problemi olmaz ama Erzurum için problem olur. Erzurum’un gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa herkesin elinden geleni yapması gerekiyor” dedi. 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ 

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanlarından İdris Güllüce’ye, Müslümoğulları İnşaat Kurucularından Çerkezköylü iş insanı Sümmani Çelik ve Çerkezköylü iş insanı Serkan Sürücü tarafından plaket takdim edilmesinin ardından program sona erdi. 

Haber / Şaban KARDEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *