[ad_1]

Kurtuluş yıldönümü dolayısıyla CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Şarköy Belediye Başkan Vekili Selçuk Güvenilir’in katılımıyla düzenlenen çelenk sunumu ile başlayan program Şarköy Belediye Başkan Vekili Selçuk Güvenilir’in konuşması, öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi ve İl Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı tarafından hazırlanan gösteriler ile devam etti. 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

17 Kasım Şarköy’ün Kurtuluşu ile ilgili düzenlenen yarışmada resim, şiir ve kompozisyon kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, Şarköy Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından takdim edildi. 

Akşam ise fener alayı ve bando gösterisi düzenlendi. Kortejin ardından sahne alan Ali Altay, söylediği marşlar ve şarkılar ile vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. 

“KENTİMİZİN MAKÛS KADERİ DEĞİŞTİ”

 

Şarköy 101’inci kurtuluş yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, “Şanlı ecdadımız en zor şartlarda bile vatan savunmasını bırakmamış, toprağımızı ve bayrağımızı canları pahasına korumuştur. 

2,5 yıl boyunca düşman esaretinde kalan memleketimiz, verilen zorlu mücadeleler sonucu 17 Kasım 1922’de düşman işgalinden kurtarılarak bağımsızlığına kavuşmuştur. Şarköy’ümüzün tarihinde 101 yıl önce yeni bir sayfa açılarak, kentimizin makûs kaderi bir anda değişmiştir” dedi. 

“BİZLERİN EN KUTSAL GÖREVİDİR”

 

Başkan Var, “Atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu güzel vatanı korumak bizlerin en kutsal görevidir. Şarköy Belediyesi olarak, kentimize daha güzel bir gelecek kurma yolunda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürecek, Şarköy’ümüzü hak ettiği değere ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. 

Şarköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygı rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin kurtuluş gününü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Haber / Ebru CÜNİ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *