[ad_1]

Türk – Eğitim Sen’in talebi üzerine harekete geçen İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, ekonomik çöküşün sadece asgari ücretliler, emekliler, dar gelirlileri değil kamu çalışanlarını da derinden etkilediğini belirtti.  

“SORUNLAR ÇÖZÜMSÜZ BIRAKILIYOR” 

Milletvekili Hamşıoğlu; 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 13 bin 334 TL, yoksulluk sınırının 43 bin 433 TL’ye ulaştığı, yıl sonu itibarıyla maaşlardaki erimenin yüzde 30-35 aralığında olmasının beklendiği bir ortamda, 9/1 derecedeki bir öğretmenin aylık 22 bin 852 TL, 5/3 derecedeki bir öğretmenin aylık 24 bin 319 TL, 1/4 derecedeki bir öğretmenin aylık 25 bin 112 TL ücret aldığını belirterek, “Öğretmenlerin rol ve sorumluluklarına ilişkin beklentiler artarken, sorunlarının çözümsüz bırakılması alenen haksızlıktır” dedi.

“REDDEDİLMEMESİNİ DİLİYORUM” 

Hamşıoğlu, öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelerin elzem olduğunu ifade ederek, eğitim sendikaları ve öğretmenlerden gelen talep doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi. 

Hamşıoğlu’nun teklifinin kabulü halinde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretim yılına hazırlık ödeneği alan memurlara Kasım ayı net maaşı tutarında Öğretmenler Günü İkramiyesi ödenecek. Hamşıoğlu, “Mutsuz öğretmen mutlu çocuk, huzursuz öğretmen huzurlu çocuk, dardaki öğretmen geniş ufuklu çocuk yetiştiremez. 

Canımızdan can olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz, geleceğimizi şekillendiren öğretmenlerimizin koşullarını iyileştirmeye yetmese de moral olmasını dilediğim bu teklifin kaderinin de ‘AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi’ olmamasını diliyorum” dedi.

Haber / Buse AKIN 

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *